Головна Новини Світ США Блінкен озвучив офіційну позицію США щодо ударів України по цілях в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен озвучив офіційну позицію США щодо ударів України по цілях в РФ

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на прес-конференції після зустрічі з главою французького МЗС Стефаном Сежурне повідомив, що США не підтримують удари України по цілях на території РФ

2 квітня 2024, 18:27
Поділіться публікацією:

Перебуваючи з візитом у Франції Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати не підтримують удари України, які вона наносить по цілям, які знаходяться за межами її суверенних територій.

Блінкен озвучив офіційну позицію США щодо ударів України по цілях в РФ

Ентоні Блінкен

За його словами, із перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну Вашингтон робив все для того, щоб допомогти Києву захиститися від російської агресії.

"Водночас ми не підтримували і не були залучені в удари України за межами її території"
, – підкреслив держсекретар США.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що буквально після кількох ударів України по російським НПЗ з’явилася інформація про те, що нібито Сполучені Штати не підтримують такі дії України і навіть рекомендували їй більше не наносити удари по таким цілям, які знаходяться на території Російської Федерації. Начебто у Вашингтоні вважають, що такі дії Сил оборони будуть сприяти ескалації у війні, а також вже приводять до росту ціна на нафту в США.

Таку позицію розкритикували українські експерти відзначивши, що в Сполучених Штатах дуже дешево оцінюють кров українців, які постраждали від невмотивованої агресії Росії.

Втім, Україна не зупинилася, і далі продовжила вражати цілі на території Росії. Зокрема, 2 квітня від далекобійних дронів українського виробництва постраждали НПЗ та завод із виробництва дронів у Татарстані. Це – неймовірний успіх, адже стало зрозуміло, що українські дрони можуть летіти до цілі, долаючи понад 1000 км.

При цьому, як відзначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, згідно зі всіма міжнародними конвенціями, Україна має право знищувати на території ворога цілі, які допомагають йому у веденні війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 квітня 2024, 18:11

Ми цих корумпованих розкрадачів власної країни в конфлікт втягнули, з самого початку Хунту і Фюрера фінансували, а ці обрізані з під нашого контролю вийшли. Забув як таліби з під контролю вийшли? У цього юдейця коротка пам'ять. Чи тільки терористам Ізраїлю дозволено свавільний геноцид арабів за те, що вони колись не визнали юдейського Бога? Для Ізраїлю вони знайшли обхідну схему фінансування.


Новини