Головна Новини Світ США Блінкен прокоментував ймовірне членство України в НАТО. Знову є умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен прокоментував ймовірне членство України в НАТО. Знову є умови

Україна все ж стане членом НАТО, про це у Франції заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Проте, за його словами, для досягнення цієї мети потрібно розробити якісну дорожню карту вступу

2 квітня 2024, 19:33
Поділіться публікацією:

Україна стане членом НАТО, і це вказано в заяві членів Альянсу за підсумками саміту НАТО, який відбувся у Вільнюсі. Про це у Франції заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен прокоментував ймовірне членство України в НАТО. Знову є умови

Україна НАТО

За його словами, майбутнє України в НАТО буде детально обговорюватися на подальших самітів Альянсу, а також до цього питання повернуться під час майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яка відбудеться в Брюсселі.

При цьому, як підкреслив Блінкен, щоб Україна врешті стала членом НАТО, потрібно виробити якісну дорожню карту вступу.

"Для нас питання полягає в наявності хорошої і ясної дорожньої карти, щоб досягти цієї мети"
, – підкреслив держсекретар Сполучених Штатів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна хоче стати членом НАТО. Як повідомляв президент Володимир Зеленський, більшість країн-членів Альянсу підтримують прагнення України стати членом Альянсу. За його словами, насправді є усі необхідні підстави, аби Україна отримала запрошення до членства у військовому альянсі. Очікувалося, що Україна отримає таке запрошення на саміті у Вільнюсі, який відбувся влітку минулого року. Проте тоді, Київ не отримав запрошення. Проте члени НАТО заявили, що підтримують прагнення України стати членом Альянсу.

Правда в тому, відзначали експерти, що Україна не може стати членом НАТО під час війни, оскільки країни Альянсу не хочуть, щоб була використана 5 стаття, згідно якої вони мали б допомогти Україні. Воювати з Росією країни НАТО не хочуть.

Окрім того, деякі члени Альянсу, як наприклад Угорщина, виступають категорично проти того, щоб Україна стала членом НАТО. Вони вважають, що такі дії могли б спровокувати Третю світову війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини