Головна Новини Світ НАТО Зеленський назвав, скільки країн НАТО підтримують членство України в Альянсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав, скільки країн НАТО підтримують членство України в Альянсі

Президент України Володимир Зеленський вважає, що є усі підстави для того, аби Україні надали запрошення до членства в НАТО

2 липня 2023, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський повідомив, що більшість країн НАТО офіційно висловилась за надання для України запрошення до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу президента України.

Зеленський назвав, скільки країн НАТО підтримують членство України в Альянсі

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

1 липня президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, який підтримав рух Києва до НАТО та Євросоюзу.

"Наша сьогоднішня заява це вже 21-й такий документ із членами Альянсу, і це більшість", — сказав Володимир Зеленський на спільній пресконференції з іспанським лідером.

Зеленський вважає, що сьогодні є усі необхідні підстави, аби Україна отримала запрошення до членства у військовому альянсі. Окрім того, Володимир Зеленський очікує на підтримку від Іспанії на найближчому саміті НАТО, що пройде з 11 по 12 липня у Вільнюсі, Литва. Таким чином 21 країна з 31 однієї, що є членом НАТО погодилась запросити Україну до НАТО. У відсотковому значені це майже 70% від усіх членів військового альянсу.

"Це тепер очевидний факт: що ширше у Європі НАТО, то ширший у Європі простір миру, простір захисту", — повідомив президент України.

Президент України також подякував Іспанії за допомогу, яку надала європейська країна для захисту від російської агресії, зокрема це стосується і понад 180 тис. біженців, що знаходяться в Іспанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав президента Туреччини розчистити шлях для вступу в НАТО ще однієї країни.

Також "Коментарі" писали про те, що НАТО не може домовитись про обрання нового генсека. Однак найочікуваніший варіант для альянсу вже відомий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини