Головна Новини Світ США Блінкен розповів, що станеться, якщо Росію не вдасться «зупинити в Україні»
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен розповів, що станеться, якщо Росію не вдасться «зупинити в Україні»

Блінкен зазначив, що за останній рік українці досягли значного прогресу у відсічі російської агресії

11 грудня 2023, 08:45 comments3251
Поділіться публікацією:

Росію необхідно "зупинити в Україні", адже РФ може напасти на країну НАТО і втягнути США у "ширший конфлікт". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен розповів, що станеться, якщо Росію не вдасться «зупинити в Україні»

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Держсекретар зазначив, що єдині люди, які будуть щасливими, якщо додатковий бюджетний запит не буде проголосований і схвалений Конгресом, сидять у Москві, Тегерані, Пекіні.

"Для України це абсолютно життєво важливо. Вони (Ред. – Сили оборони) досягли значного прогресу за останній рік і відтіснили російську агресію, повернувши понад 50 відсотків території, яку було захоплено з лютого 2022 року", – зазначив Ентоні Блінкен.

Він додав, що Росію необхідно "зупинити в Україні", щоб вона не напала на країну НАТО і не втягнула Сполучені Штати у "ширший конфлікт". Такий ризик все ще дуже великий.

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава української держави Володимир Зеленський 11 грудня прибуде до США, де він зустрінеться із президентом США Джо Байденом. Про це йдеться у повідомленні Офісу президента у Telegram.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США продовжуються битви за виділення допомоги Україні. Адміністрація Джо Байдена нібито готова піти на компроміси щодо посилення правил перетину кордону для мігрантів, щоб отримати голоси республіканців для підтримки нашої країни. При цьому у Білому домі наголошують, що без відповідних рішень Конгресу гарантувати допомогу Україні зможуть ще протягом кількох тижнів. Чому довкола нашої підтримки виникла така ситуація? Як події можуть розвиватись далі? Які висновки слід зробити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини