Головна Новини Світ США Блінкен відповів, чи має Польща можливість збивати російські цілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен відповів, чи має Польща можливість збивати російські цілі

Блінкен заявив, що Польща має право на самооборону у разі порушення якимось об'єктом її повітряного простору

12 вересня 2024, 20:40
Поділіться публікацією:

 Державний секретар США Ентоні Блінкен підкреслив підтримку Польщі з боку Америки у випадках порушення повітряного простору російськими цілями. Під час зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, Блінкен підтвердив, що Польща має право на самооборону, особливо коли йдеться про порушення її суверенітету.

Блінкен відповів, чи має Польща можливість збивати російські цілі

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Блінкен наголосив на важливості дотримання зобов'язань, визначених П'ятою статтею Північноатлантичного договору, яка передбачає колективну оборону країн-членів НАТО. Він також нагадав про слова президента Байдена, який під час свого візиту до Польщі заявив, що США захищатимуть кожен дюйм території Польщі.

"Президент Байден під час візиту до Польщі сказав, що США захищатимуть кожен дюйм польської землі", – акцентував держсекретар.

Сікорський додав, що питання порушення повітряного простору НАТО російськими ракетами залишається актуальним. Він згадав нещодавні інциденти в Латвії та Румунії та зазначив, що Білорусь також збиває безпілотники, перш ніж вони досягають польської території.

"Нещодавно у нас були інциденти в Латвії та Румунії, також ми чуємо, що білоруси збивають безпілотники перед тим, як вони пролетять над нашою територією", – додав польський міністр.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен заявив, що США збираються коригувати свою позицію щодо озброєння, яке надають Україні. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати та їхні партнери мають адаптувати свої дії відповідно до змін у стратегії Росії на полі бою в Україні. Про це повідомляє  Associated Press (АР). 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини