Головна Новини Світ США Блінкен відреагував на заяви Путіна про ядерну зброю у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен відреагував на заяви Путіна про ядерну зброю у Білорусі

США не бачать факторів, які б свідчили про готовність Кремля застосувати ядерну зброю

17 червня 2023, 15:40 comments4288
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день навіть після заяв президента РФ Володимира Путіна США не бачать підстав для коригування власної ядерної позиції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції у Вашингтоні зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "Bloomberg".

Блінкен відреагував на заяви Путіна про ядерну зброю у Білорусі

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Блінкен зазначив, що США не бачать причин коригування власної ядерної позиції.

"Ми не бачимо жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю", – сказав держсекретар.

Він також засудив самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка за "безвідповідальний, провокаційний вибір поступитися контролем над суверенітетом Білорусі всупереч волі білоруського народу".

Блінкен також нагадав, що Путін також виправдовував своє вторгнення в Україну бажанням гарантувати, що Київ не отримає ядерної зброї.

"Було б досить іронічно для президента Путіна зараз говорити про розміщення ядерної зброї на території сусідньої держави, зокрема тієї, яка відмовилася від ядерної зброї, яка йому дісталася, коли розпався Радянський Союз", – зазначив він.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський президент Володимир Путін продовжує вражати своєю неадекватністю. Після низки божевільних заяв, зроблених ним 13 червня на зустрічі з так званими "військорами", диктатор відзначився їхньою чергою і 16 червня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ), який власне до економіки ставлення мало. Серед іншого, він знову почав брязкати ядерною зброєю, відповівши на пропозицію країн НАТО щодо її скорочення – "Хрін вам". Крім того, зробив натяк, що росіяни можуть ударити по аеродромах Альянсу, якщо там розташовуватимуться винищувачі F-16, які незабаром, з навченими українськими пілотами, можуть розпочати участь у бойових діях в Україні. А ще Путін примудрився назвати українського президента Володимира Зеленського "ганьбою єврейського народу", за що вже нарвався на критику світової єврейської спільноти. Про що говорить цей потік відвертого марення від людини, яка стоїть біля керма Росії? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини