Головна Новини Світ США Блінкен зробив гучну заяву, щодо відповідальності РФ. Чого вимагає від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен зробив гучну заяву, щодо відповідальності РФ. Чого вимагає від Путіна

Держсекретар Блінкен традиційно заявив про те, що Україна буде членом Альянсу. При цьому він підкреслив, що Штати роблять все для того, аби наблизити нашу країну до членства в НАТО. Також він розповів про відповідальність РФ

14 травня 2024, 20:00
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен підкреслив, що Україна все ж буде членом НАТО, проте не сказав коли. При цьому він підкреслив, що Сполучені Штати наближають Україну до Альянсу, і з часом таки введуть її до складу НАТО.

Блінкен зробив гучну заяву, щодо відповідальності РФ. Чого вимагає від Путіна

Ентоні Блінкен

Окрім того, Блінкен зробив гучну заяву із приводу відповідальності Росії за її війну в Україні. Він заявив про те, що Москва повинна відновити все те, що вона своїми терористичними діями зруйнувала в Україні. За його словами, саме тому західні союзники повинні зробити все для того, аби змусити Російську Федерацію заплатити за відновлення України.

"Те, що Путін зруйнував, Росія мусить і зобов'язана відновити",
- заявив Блінкен.

За його словами, саме про це говорить і міжнародне право. Окрім того, підкреслив держсекретар, на такі дії заслуговує також і весь народ України.

При цьому Блінкен нагадав, що Конгрес надав право заарештовувати російські активи у Сполучених Штатах.

"Ми маємо намір їх використати",
— заявив Блінкен.

Окрім того, дипломат повідомив, що Сполучені Штати активно працюють із країнами "Великої сімки", щоб заморожені  суверенні активи Російської Федерації були використані для компенсації збитків, які продовжує завдавати Україні кремлівський диктатор Володимир Путін. Як додав Блінкен, країни "Великої сімки" мають змогу для того, щоб розблокувати мільярди доларів. Такими діями, додав держсекретар, вони можуть надіслати потужний сигнал Путіну, що час не на його боці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США та Німеччина виступають проти того, щоб Україна стала членом НАТО. Саме вони блокують запрошення України до Альянсу, заявили в українському уряді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини