Головна Новини Світ НАТО Ключові союзники проти вступу України до НАТО: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ключові союзники проти вступу України до НАТО: подробиці

Ольга Стефанішина підтвердила, США та Німеччина проти запрошення України до НАТО

6 квітня 2024, 08:50 comments2974
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній лінь ситуація складається так, що всі провідні союзники Києва, крім двох, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення щодо вступу до НАТО. Ось тільки проти тих країн, які є стовпами НАТО. Йдеться про США та Німеччину. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Ключові союзники проти вступу України до НАТО: подробиці

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Віце-прем'єр зазначила, що порядок денний питань, пов'язаних з Україною, визначає і Україна. За її словами, для України питання запрошення в НАТО є на порядку денному, і воно буде на порядку денному стільки, скільки потрібно, щоб це рішення було ухвалено.

"Формат запрошення запропонувала сама Україна як юридичну гарантію вступу до НАТО. Воно є на порядку денному. Абсолютно всі союзники підтримують це рішення, крім двох. Оскільки ця інформація стала публічною, то США і Німеччина намагаються звертати увагу на інших скептичних союзників, таких як Угорщина та Словаччина. Але ключовою є позиція саме цих двох країн", — сказала Ольга Стефанішина.

Вона наголосила, США та Німеччина проти запрошення України до НАТО, бо це вже не просто розмови, а реальне рішення. Це настав час визнати.

Ольга Стефінішина також попередила, що українцям не варто покладати великі надії на ювілейний саміт НАТО, який відбудеться у Вашингтоні з 9 до 11 липня 2024 року. На ньому Україна може так і не одержати запрошення до приєднання до Альянсу. Тому не варто вже зараз будувати завищені очікування щодо майбутнього заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що сьогодні здатне НАТО: чи чекати сильних рішень щодо України найближчим часом. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини