Головна Новини Світ США Чому ХАМАС напав на Ізраїль: Блінкен назвав ймовірну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ХАМАС напав на Ізраїль: Блінкен назвав ймовірну причину

Попри зв'язки ХАМАСу з Іраном, доказів причетності Тегерану до цих подій наразі немає, вважає Блінкен

8 жовтня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Зрив потенційної нормалізації відносин єврейської держави з Саудівською Аравією могла бути однією з причин, що спонукала лідерів ХАМАС здійснити збройний напад на Ізраїль. Таке припущення зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, слова якого цитує Reuters.

Чому ХАМАС напав на Ізраїль: Блінкен назвав ймовірну причину

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

"Не було б сюрпризом, що частиною мотивації могло бути переривання зусиль із долучення Саудівської Аравії та Ізраїлю до числа інших країн, які можуть бути зацікавлені в нормалізації відносин з Ізраїлем", — заявив Блінкен.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив минулого місяця, що його країна вже на порозі миру з Саудівською Аравією, який може змінити Близький Схід.

Натомість Саудівська Аравія, що претендує стати лідером в ісламському світі, протягом тривалого часу наполягає на праві палестинців на державність як умові визнання Ізраїлю. Саме цій вимозі більшість націоналістичної релігійної коаліції Нетаньяху довго чинила опір.

Також Блінкен додав, що США поки що не бачать жодних доказів того, що за нападом на Ізраїль може стояти Іран.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль активував пункт 40Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю повідомив, що кабінет безпеки проголосував за офіційне введення воєнного стану в країні. Це означає, що ізраїльська армія може офіційно проводити ключові військові дії.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявляв, що країна перебуває у стані війни після того, як терористи ХАМАС перейшли на південь Ізраїлю, убивши сотні людей. Тепер стало відомо, що Ізраїль прийняв рішення активувати пункт 40, який востаннє він використовувався в 1973 році, коли сталася Війна Судного дня.
 Згідно з основними законами Ізраїлю, країна не може юридично вступати у війну без рішення уряду. Однак активація пункту 40 означає, що Ізраїль офіційно перебуває у стані війни.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 жовтня 2023, 19:58

Але наші безсовісні корумповані "патріоти", особливо з вершині всіх потоків, Подоляк Данилов Інститут вивчення війни Інформаційний спротив наприклад, почали склочну дискредитацію союзників. Тобто тих, від яких повністю залежать і більшу частку допомоги яких: "Ознак розкрадання не помічено". Мовляв, це спецоперація Росії, примусити Захід зрадити другорядну Україну, і почати підтримувати більш важливий Ізраїль. Так ницими істотами пробивається дно, втрачається підтримка союзників і злять несправедливо ворога, щоб потім кричати: "Він перший напав". Втрачається довіра, як до надійних джерел інформації і аналітики.


Новини