Головна Новини Світ США Bloomberg дізнався, наскільки США знову відкладають питання щодо допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Bloomberg дізнався, наскільки США знову відкладають питання щодо допомоги Україні

За інформацією Bloomberg, Україні потрібно бути готовою до того, що США відтягуватимуть голосування щодо пакету допомоги Україні як мінімум на кілька тижнів

4 квітня 2024, 12:37
Поділіться публікацією:

Голосування за допомогу Україні від США обсягом близько 60 млрд доларів, про яке неодноразово говорив президент Володимир Зеленський, ймовірно, "завмерло" як мінімум до середини квітня. У Палаті представників США навряд чи ухвалять необхідне рішення найближчими тижнями, оскільки там досі точаться сварки між республіканцями та демократами. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Bloomberg дізнався, наскільки США знову відкладають питання щодо допомоги Україні

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

"Голосування у Палаті представників США за допомогою України навряд чи відбудеться як мінімум до середини квітня, а можливо, і пізніше", — оцінило ЗМІ.

Спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхів, щоб пом'якшити опозиційні настрої з боку республіканців. Останні продовжує дотримуватись жорсткої лінії у цьому питанні, зазначає видання.

ЗМІ нагадує, що ще у неділю Джонсон дав марну надію щодо здатності США проголосувати за допомогу "негайно". Він казав, що законодавці можуть винести законопроєкт на голосування після великодніх канікул.

Журналісти зазначають, що на даний момент команда Джонсона не розкриває деталей плану щодо майбутнього пакету допомоги. Схоже, там досі не визначилися з тим, які поступки Джонсон вимагатиме від адміністрації Байдена. Низка партійних чиновників каже, що це все ускладнює. Джонсону може не вистачити часу, щоб зібрати підтримку у Конгресі для голосування за законопроєкт наступного тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче другий тиждень квітня, коли Конгрес США вийде з канікул, тим більше туману щодо того, що буде за допомогою України. За інформацією Politico, спікер Палати представників США Майк Джонсон придумав нову сумнівну схему надання такої підтримки. А у Білому домі вже дали зрозуміти, що президент Джо Байден не підпише законопроєкт, що включає "нововведення" від Джонсона, серед яких – надання Україні частини допомоги у вигляді кредиту. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми прогнозами щодо того, чого нам очікувати від американського парламенту в найближчому майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини