Головна Новини Світ США Бомбардувальники США тренувались у знищенні російського флоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Бомбардувальники США тренувались у знищенні російського флоту

Повітряні сили США перекидають бойові літаки ближче до Росії. Паралельно відпрацьовуються уявні ситуації нападу та оборони

29 жовтня 2021, 18:18
Поділіться публікацією:

Американські військові літаки здатні за кілька хвилин потопити російський флот. Про відпрацювання бойових вильотів ВПС США розповідає Forbes, як повідомляє аналітичний портал "Слово і Діло".

Бомбардувальники США тренувались у знищенні російського флоту

Rockwell B-1 Lancer - надзвуковий бомбардувальник США - фото Вікіпедії

Військово-повітряні сили США відпрацьовували польоти бомбардувальників B-1B Lancer. Літаки, кожен з яких  може нести 34 тонни ракет, почали тренуватись у ситуаціях, які імітують ураження російських кораблів у Чорному та Балтійському морях. Інструмент ураження – протикорабельні ракети LRASM, дальність польоту яких – майже тисяча кілометрів.

Бомбардувальники В-1 знаходяться на озброєнні армії США вже 40 років. На початку жовтня на базі в Техасі вони відпрацьовували своє нове завдання – затоплення російських кораблів. Чотири літаки перебазувались у Великобританію. Після цього два з них стартували для виконання 12-годинної місії. Спершу вони пролетіли над Північним морем, дозаправились в повітрі, далі рушили на південь у напрямку Чорного моря. Імітуючи умови реальних бойових дій, для "захисту" від російських винищувачів до них приєднались польські та румунські повітряні сили.

Кожен літак В1 озброєний 12 ракетами LRASM. Два літаки єдиним залпом здатні знищити весь Балтійський флот Росії, а ще два — і Чорноморський, пишуть експерти Forbse.  

Кремль розмістив у Криму півтори десятки великих кораблів (серед них один крейсер), два підводних човни, 23 невеликих кораблів. Балтійський флот Росії складається з семи великих кораблів, двох підводних човнів та близько 50-ти малих кораблів.

Під час тренувальних польотів ВМС США 19 жовтня у відповідь Москва підняла у повітря винищувачі Су-30. Повітряний простір Росії порушений не був.

Про ставлення Росії до нового озброєння ЗСУ - безпілотників "Байрактар" — видання "Коментарі" раніше повідомляло своїх читачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини