Головна Новини Світ США "Церква Ку-клукс-клан": як американців вербують до терористичної організації
commentss НОВИНИ Всі новини

"Церква Ку-клукс-клан": як американців вербують до терористичної організації

Десятки листівок із закликом вступити до расистської організації місцеві жителі знаходять на своїх подвір'ях

2 лютого 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Останнім тижнем у США почали масово розповсюджувати листівки Ку-клукс-клану із закликами вступати до її лав та, навіть, із готовою аплікаційною формою учасника. Про це повідомляє американське регіональне агентство KXII.

"Церква Ку-клукс-клан": як американців вербують до терористичної організації

Ку-клукс-клан в США. Фото: відкриті джерела

У листівках надруковані емблеми та регіональна приналежність до місцевих осередків організації. Так, у Грейсоні вони закликають вступати до групи "Техаських лицарів-повстанців Ку-клукс-клану". Такі самі флаєри були розкидані і в інших містах регіону Техома (об'єднує штати Техас і Оклахома), найбільше в округах Лав і Маршал.

”Церква Ку-клукс-клан”: як американців вербують до терористичної організації - фото 2

Переважно листівки залишали на подвір'ях місцевих жителів, біля поштових скриньок, під дверима, десь — по кілька штук, а десь — одразу десятки. Більшість таких флаєрів отримали афроамериканці. Поліція приймає десятки викликів та повідомлень від обурених жителів.

"Я гадаю, кожна кольорова людина колись стикалася з расизмом, але не настільки особисто, як зараз. На порозі власного будинку — це вже занадто", — обурюється Кейра Акінс, яка знайшла листівки біля свого та своєї матері будинків.

Поліція веде розслідування, але пояснює, що відповідальних за ці інциденти чекають лише звинувачення за порушення громадського порядку та засмічення, адже на флаєрах вказується слово "церква", що звільняє їхніх авторів від відповідальності, згідно "першої поправки до Конституції США", яка забороняє релігійні переслідування.

"Церква Ку-клукс-клану, підрозділ Оклахоми, приєднуйся сьогодні", — закликають автори листівок.

Ку-клукс-клан або Невидима імперія півдня — є організацією, яка об'єднує расистські та терористичні організації США. Створена у 1865 році для захисту "білих" від нападу кримінальних угрупувань чорношкірого населення. Пізніше і до сьогодні займається переслідуваннями афроамериканців та "білих", що їх підтримують. У законодавстві США кваліфікується як внутрішнє екстремістське угрупування, не терористичне, оскільки закони забороняють такою назвою визначати внутрішні угрупування Північної Америки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що на думку першого чорношкірого мільярдера, США заборгували афроамериканцям мільярди доларів репарацій за усі роки несправедливості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини