Головна Новини Світ США Через допомогу Україні: республіканці поставили ультиматум спікеру Джонсону
commentss НОВИНИ Всі новини

Через допомогу Україні: республіканці поставили ультиматум спікеру Джонсону

Республіканці закликають Майка Джонсона піти у відставку, інакше звільнять

22 квітня 2024, 07:02 comments1337
Поділіться публікацією:

Представник Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін у неділю заявила, що спікер Палати представників Майк Джонсон "зрадив" виборців-республіканців після того, як конгресмени схвалили нову допомогу Україні. Вона загрожує ініціювати голосування за його звільнення, якщо він не піде у відставку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Через допомогу Україні: республіканці поставили ультиматум спікеру Джонсону

Майк Джонсон: з відкритих джерел

"Спікерство Майка Джонсона закінчилося. Йому потрібно вчинити правильно — піти у відставку і дозволити нам рухатися вперед у контрольованому процесі. Якщо він цього не зробить, його буде звільнено", — сказала Грін.

Якщо Грін та її прихильники виконають свою загрозу змусити голосувати за усунення його з посади спікера, Джонсону майже напевно доведеться покладатися на демократів у своєму порятунку, пише видання.

За даними телеканалу, щонайменше троє республіканців підтримують позицію Грін.

Джонсон стверджує, що не просив нікого із демократів про допомогу. Проте деякі з них висловили готовність врятувати Джонсона, особливо після того, як він кинув виклик правому флангу республіканців щодо іноземної допомоги.

Конгресмен Ро Ханна заявив у неділю, що проголосує проти пропозиції щодо усунення Джонсона з посади спікера.

"Я не згоден зі спікером Джонсоном у багатьох питаннях, і я дуже критично ставився до нього, але тут він вчинив правильно, і він заслуговує зберегти свою посаду до кінця цього терміну", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Палата представників США підтримала нарешті законопроект про надання військової та фінансової допомоги Україні у розмірі 60,84 млрд доларів. Голосування в Сенаті (верхня палата) заплановано на 23 квітня, після чого справа буде лише за підписом президента Джо Байдена. Глава української держави Володимир Зеленський вже подякував США за допомогу, яка, за його словами, "допоможе запобігти розповзанню війни, збереже тисячі і тисячі життів і зробить обидва народи сильнішими". Які висновки з того, що відбувається, можна зробити на даний момент? Як ситуація, в тому числі, в ракурсі російсько-української війни може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини