Головна Новини Світ США Чи були готові США застосувати ядерну зброю у відповідь на удар РФ по Україні: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи були готові США застосувати ядерну зброю у відповідь на удар РФ по Україні: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією NYT, США були не готові застосувати ядерну зброю у відповідь на удар РФ по Україні

11 березня 2024, 10:37 comments8943
Поділіться публікацією:

Вашингтон готував відповідь на російський ядерний удар по Україні, але ця відповідь була б не симетричною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The New York Times".

Чи були готові США застосувати ядерну зброю у відповідь на удар РФ по Україні: ЗМІ дізналися деталі

Байден та Путін. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що найсильніша заклопотаність можливою ядерною атакою РФ припала на жовтень 2022 року. Тоді російський диктатор Володимир Путін заявляв, що може використати ядерну зброю проти України.

NYT зазначило, що протягом кількох тижнів у жовтні 2022 року Білий дім був поглинений кризою. Адміністрація президента США Джо Байдена побоювалася, що Кремль може використати тактичну ядерну зброю на фронті в Україні. Зазначається, що стурбованість у Білому домі була настільки великою, що оперативні групи відпрацьовували навіть сценарії відповіді на цей крок.

Журналісти пишуть, у Білому домі вважали, що відповідь має бути "неядерною", але реакція мала бути сильною, ймовірно, "звичайний напад на підрозділи, які запустили ядерну зброю".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США цього тижня відбувся "супервівторок", який остаточно визначив чинного президента-демократа Джо Байдена і його попередника-республіканця Дональда Трампа як основних кандидатів від своїх партій у передвиборних перегонах, що розгортаються. З чим залишається невизначеність – то це із виділенням допомоги Україні, яку продовжують гальмувати у Палаті представників. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" внутрішньополітичні події у США та те, що важливо розуміти Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Віктор Орбан розкрив план Дональда Трампа щодо завершення війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини