Головна Новини Світ США Чи чекати Києву хороших новин з Вашингтона: колишній спецпредставник Держдепу США зняв інтригу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекати Києву хороших новин з Вашингтона: колишній спецпредставник Держдепу США зняв інтригу

Волкер вірить, що, незважаючи на політичні розбіжності, США зможуть узгодити новий пакет допомоги Україні

9 квітня 2024, 16:20
Поділіться публікацією:

Колишній спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер заявив, що додаткову фінансову допомогу від Штатів для України у розмірі 61 мільярда доларів може схвалити вже у квітні цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Чи чекати Києву хороших новин з Вашингтона: колишній спецпредставник Держдепу США зняв інтригу

Курт Волкер. Фото з відкритих джерел

"Я вважаю, що додаткова допомога Україні становитиме 61 млрд. І я вірю, що її буде схвалено цього місяця. Я помилявся раніше. Я готовий знову помилитися. Але ви, можливо, пам'ятаєте, я був тут, у Києві, у травні минулого року, і мене запитали про запит адміністрації на 15 млрд, і я сказав: ні, буде 60, і це тому, що ніхто не хоче голосувати з цього питання двічі", – висловився Курт Волкер.

За його словами, Вашингтон хоче домогтися схвалення допомоги Україні, а згодом займатися президентськими виборами.

"Ми хочемо домогтися цього, а потім проводити президентські вибори. Це буде 60 мільярдів, і це лише один раз голосуватиметься, а потім у нас будуть президентські вибори", – запевнив дипломат.

Він також наголосив, що 80% членів Палати представників США підтримують допомогу Україні.

"Причина у базовій математиці. Вісімдесят відсотків членів Палати представників як республіканців, так і демократів підтримують допомогу Україні. Вони хочуть, щоб це сталося. Якщо ви винесете проект на розгляд Палати представників, ви отримаєте від трьохсот до трьохсот п'ятдесяти голосів", – додав Волкер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Конгрес США виходить цього тижня з канікул. Ми сподіваємося, що буде нарешті ухвалено рішення про виділення багатомільярдної допомоги Україні, яка "заморожена" вже близько півріччя. Чи можна чекати на якісь рішучі дії (позитивні для нас) від демократів і частини республіканців, які реально переживають за Україну і власне глобальну безпеку? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини