Головна Новини Світ США Чи є у Камали Гарріс шанс перемогти Дональда Трампа: що показують опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є у Камали Гарріс шанс перемогти Дональда Трампа: що показують опитування

Чи справді Камала Гарріс має більше шансів на перемогу на виборах президента США, ніж Джо Байден.

22 липня 2024, 11:35 comments2466
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після зняття Джо Байдена з виборчих перегонів віцепрезидентка США Камала Гарріс вважається однією з головних конкурентів Дональда Трампа у боротьбі за посаду президента США. Чи є у Камали Гарріс шанси перемогти Дональда Трампа? Про що свідчать останні опитування.

Чи є у Камали Гарріс шанс перемогти Дональда Трампа: що показують опитування

Камала Гарріс та Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Наразі соціологічні служби ще не встигли провести нові опитування, однак їх дослідження зроблені після президентських дебатів 27 червня, показує, що Камала Гарріс протистоїть Дональду Трампу приблизно так само, як Джо Байден. В обох випадках Трамп має невелику перевагу. Крім того, ситуація не змінилася і після нещодавньої спроби вбивства колишнього президента США.

Одне з останніх опитувань CBS News показує, що Дональд Трамп випереджає Камалу Гарріс на 3 пункти — 51% проти 48%. У Байдена було відставання 5 пунктів — 52% проти 47%. Інше опитування Economist показує, що Гарріс має 39% голосів американців, тоді як Трамп – 44%. 

Аналітичний сайт Five Thirty Eight на основі кількох опитувань вважає, що шанси Камали Гарріс перемогти Дональда Трампа наразі трохи вищі, ніж у Джо Байдена — 38% проти 35%. Однак чинний президент мав більше шансів, ніж Гарріс перемогти у так званих спірних штатах — 48% проти 31%.

Цікаво, що у Демократичній партії найвищі шанси на перемогу на президентських виборах має колишня перша леді Мішель Обама – 50%, тоді як Трамп набирає 39%. Проте Обама кілька разів заявляла, що не планує брати участь у виборах.

Експерти наголошують, що ці результати можуть змінитись у нових опитуваннях, які будуть проведені після заяви Байдена про вихід з передвиборчих перегонів. Крім того, на голоси Гарріс може вплинути вибір її кандидата на віцепрезиденти. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, кого Гарріс планує обрати віцепрезидентом США.

Також "Коментарі" писали про реакцію світу на рішення Байдена вийти з передвиборчих перегонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини