Головна Новини Світ США Стало відомо, кого Харріс думає висунути на посаду віце-президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого Харріс думає висунути на посаду віце-президента США

Віце-президент США Камала Харріс, яка після виходу Джо Байдена з президентських перегонів заявила про готовність боротися за пост президента, почала спілкуватися з потенційними кандидатами у віце-президенти

22 липня 2024, 11:10 comments1776
Поділіться публікацією:

Віце-президенту США Камалі Харріс необхідно якнайшвидше ухвалити важливе рішення, а саме обрати свого кандидата у віце-президенти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Стало відомо, кого Харріс думає висунути на посаду віце-президента США

Віце-президент США Камала Харріс. Фото: Getty Images

ЗМІ, посилаючись на людей, знайомих із ходом внутрішньополітичних дискусій, наразі обговорюється кілька кандидатур на посаду віце-президента, якщо вони самі не претендуватимуть на пост президента США.

Серед претендентів називають губернатора-демократа Кентуккі Енді Бешира. Він успішно будує кар'єру в республіканському штаті, який 2020 року підтримав Дональда Трампа. Він пишається своїми досягненнями у створенні робочих місць, підтримці освіти та охорони здоров'я. Як губернатор, він наклав вето на закони про заборону абортів та ґендерно-стверджуючу допомогу для трансгендерної молоді, хоча вето було подолано республіканським законодавчим органом.

Також серед кандидатів міністр транспорту США Піт Баттіджіг. Він завоював підтримку виборців Демократичної партії у 2020 році, перемігши на перших зборах виборців в Айові. Спочатку він змагався з Байденом та Харріс, але потім підтримав Байдена і увійшов до його кабінету у 2021 році. Колишній мер Саут-Бенда також має значний вплив у ключовому для демократів штаті Мічиган.

Може обійняти посаду віце-президента губернатор Північної Кароліни Рой Купер заслужив похвалу демократів за увагу до економічного розвитку та високі рейтинги схвалення у політично конкурентному штаті, який голосував за Дональда Трампа у 2016 та 2020 роках.

Непогані шанси у сенатора США Марка Келлі. Він відомий своїм помірним підходом у штаті, де традиційно перемагають республіканці, має підтримку Демократичної партії. Колишній капітан ВМС та астронавт, він також є чоловіком Габріель Гіффордс, тяжко пораненою у стрільбі 2011 року. Насильство із застосуванням вогнепальної зброї є ключовим питанням передвиборної кампанії демократів.

Також серед претендентів губернатор Пенсільванії Джош Шапіро обійняв посаду рік тому і вже вважається висхідною зіркою Демократичної партії. З юридичною освітою та досвідом роботи генеральним прокурором він має успішний досвід боротьби з республіканцями. Демократи вважають його ключовим для перемоги на виборах у листопаді.

У списку також мільярдер та губернатор Іллінойсу Джей Бі Прітцкер активно підтримує передвиборчу кампанію Байдена, використовуючи свої фінансові ресурси від готелів Hyatt. Він також допомагає провести Демократичну національну конвенцію у Чикаго наступного місяця. Хоча Іллінойс схиляється до демократів, Вісконсін залишається важливим призом на виборах 2024 року.

Може обійняти посаду віце-президента губернатор Гретхен Вітмер. Він зарекомендував себе в Мічигані, спираючись на прямий підхід і нагальні проблеми. У 2020 році її розглядали як кандидата на посаду віце-президента, перш ніж Байден обрав Харріс. Вітмер активно підтримувала Байдена у його переобранні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Байден може піти у відставку: відповідь Білого дому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини