Головна Новини Світ США Чи хочуть американці дострокової відставки Байдена: що показало опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи хочуть американці дострокової відставки Байдена: що показало опитування

Як показує опитування Rasmussen Reports, більше половини американців хочуть дострокової відставки Байдена

27 липня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

Переважна більшість американських виборців схвалюють рішення президента США Джо Байдена не балотуватись на другий термін. Крім того, більшість згодні, що він достроково має піти у відставку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Rasmussen Reports".

Чи хочуть американці дострокової відставки Байдена: що показало опитування

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

За даними опитування, 52% респондентів згодні з тим, що Джо Байден має достроково скласти президентські повноваження ще до того, як закінчиться його термін.

При цьому кількість тих, хто підтримує його рішення не переобиратися на другий термін ще більше — 76%, у той час як не згодні з вибором Байдена 18% респондентів.

Як повідомили в Rasmussen Reports, опитування проводилося по телефону та онлайн серед 1074 американських виборців з 22 по 24 липня. Похибка складає 3 процентні пункти з рівнем достовірності 95%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден звернувся до американського народу, в якому пояснив причини зняття своєї кандидатури з президентських перегонів.

Під час звернення до нації з Овального кабінету Байден назвав своє рішення зняти кандидатуру з перегонів "питанням демократії". Він назвав президентські вибори 2024 року вибором "між рухом уперед і назад, між надією та ненавистю".

"Я поважаю цю посаду, але свою країну я люблю більше. Для мене було честю всього мого життя служити вашим президентом, проте на захист демократії, яка стоїть на кону — і це важливіше за будь-який титул. Я черпаю сили і знаходжу радість у роботі на благо американського народу", — сказав Байден.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися, на чому зосередиться Байден в останні місяці президентства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини