Головна Новини Світ США Чи має демократи "план Б", якщо Байден відмовиться йти на другий термін: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має демократи "план Б", якщо Байден відмовиться йти на другий термін: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією Reuters, демократи не мають запасного плану, якщо Байден відмовиться йти на другий термін

1 грудня 2023, 07:08
Поділіться публікацією:

Демократична партія США не має підготовленого "плану Б" на випадок, якщо чинний президент Джо Байден з тих чи інших причин не братиме участі у майбутніх президентських виборах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Чи має демократи "план Б", якщо Байден відмовиться йти на другий термін: ЗМІ дізналися деталі

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Агентство зазначає, що Джо Байден має намір йти на другий термін, навіть незважаючи на досить серйозне падіння власних рейтингів.

При цьому прихильники чинного голови Білого дому впевнені, що партії не потрібен запасний план для перемоги над ймовірним кандидатом від республіканців Дональдом Трампом, якого Байден обійшов на виборах 2020 року.

"Плану Б немає. Якби він раптом перестав балотуватися, всі, кого ви знаєте, стали б балотуватися. Віце-президент (Камала Харріс — ред.) нікого не лякає", — розповів "Reuters" один із високопоставлених демократів.

Якщо Джо Байден все ж таки припинить участь у виборах під час визначення кандидата від демократів наступного року (праймеріз), участь могли б взяти інші кандидати, залежно від вимог штатів до подання документів.

Такий сценарій може призвести до внутрішньопартійної війни, коли погляди будуть розходитися, йдеться в матеріалі.

Зазначимо, восени 2024 року в США відбудуться вибори президента. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп.                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський популярніший за Трамп і Байден у США, але є людина, яка обійшла навіть його: опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини