Головна Новини Світ США Чи насправді Трамп готовий бомбити Москву: про що свідчить його заява
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи насправді Трамп готовий бомбити Москву: про що свідчить його заява

Насправді, резонансна заява Дональда Трампа про те, що він міг би бомбити Москву, лише є його передвиборною заявою, сказав в ефірі 24 каналу політолог Олег Саакян. Проте вона свідчить про позитивний для України тренд

29 травня 2024, 20:41
Поділіться публікацією:

Кандидат у президенти США Дональд Трамп знову зробив гучну заяву. Під час зустрічі з донорами своєї передвиборчої кампанії він заявив, що "розбомбив би Москву і Пекін", якби Росія вторглася в Україну або Китай окупував Тайвань за його президентства.

Чи насправді Трамп готовий бомбити Москву: про що свідчить його заява

Дональд Трамп

Втім, як відзначив політолог Олег Саакян, ця теза була лише одним невеликим епізодом його промови, а з його насправді дуже великого виступу вихопили лише одне речення.

Експерт підкреслив, що більшість промови Трампа взагалі не стосувалася України. Він в основному говорив про внутрішні проблеми Сполучених Штатів, економіку, торгівлю та інші питання. Тому сприймати ці слова як програмну промову Трампа чи його офіційну позицію не варто, вважає Саакян.

При цьому політолог сумнівається, що Трамп здійснив би такі дії, адже під час його першого президентства Росія вже окупувала Крим і частину Донбасу. Однак, Саакян додав, що він відреагував більш рішуче, ніж адміністрація Барака Обами, і саме за Трампа Україна отримала летальну зброю.

При цьому політолог підкреслив, що ризики, пов'язані з обранням Трампа, не стосуються його нерішучості, а скоріше його непрогнозованості. Саме цей політик може створити інституційну кризу в Сполучених Штатах, заблокувати роботу Конгресу, Пентагону та Держдепу, вважає експерт.

При цьому він додав, що за інформацією аналітиків, у Трампа вже є навіть список нових лояльних генералів, яких він хоче призначити на заміну чинному керівництву Пентагону. Те саме стосується і Держдепу, що може призвести до кризових ситуацій.

Втім, Саакян все ж вважає, що заява Трампа є позитивним сигналом зі Сполучених Штатів, проте варто дочекатися подальших кроків. В цьому контексті він додав, що підтримка України стала модною і правильною, що приносить електоральні бали.

Саме тому, додає політолог, Трамп змінив позицію щодо голосування за допомогу Україні та щодо готовності підтримувати Київ і бути жорстким з Росією. Але важливо зазначити, що це відбувається з критикою на адресу Байдена, додав експерт.

Окрім того, Саакян підкреслив, що заява про "бомбити Москву" є свідченням сприятливого для України тренду і несприятливий для Росії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у РФ не вірять, що Трамп би вирішив бомбити Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини