Головна Новини Світ США Чи отримає Україна довгоочікувану допомогу США: NYT розповіло, чому прогноз песимістичний
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримає Україна довгоочікувану допомогу США: NYT розповіло, чому прогноз песимістичний

NYT вважає, що Джонсон не виноситиме допомогу Україні на розгляд Конгресу

14 лютого 2024, 10:42
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон вже публічно заявив, що не виноситиме законопроєкт про допомогу Україні на голосування, хоча документ ухвалив Сенат. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "New York Times".

Чи отримає Україна довгоочікувану допомогу США: NYT розповіло, чому прогноз песимістичний

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Джонсон розкритикував цей законопроєкт, за винятком положень про безпеку американського кордону. Ще за кілька годин до схвалення документа Сенатом речник Палати представників припустив, що не дозволить голосувати за цей пакет.

"Республіканці Палати представників із самого початку дискусій чітко заявили, що будь-яке законодавство про національну безпеку має визнавати, що національна безпека починається на нашому кордоні", — висловився Джонсон.

Як зазначається, сенатори сподіваються, що Палата представників таки ухвалить законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Президент США Джо Байден також закликав Джонсона винести документ на розгляд у Палаті представників "негайно".

"Я закликаю спікера дозволити повному складу Палати представників висловитися, і не дозволити меншості найекстремальніших голосів у Палаті заблокувати цей законопроєкт навіть для голосування", — заявив глава Білого дому.

Проте ситуація, що склалася, свідчить про те, що законопроєкт може пройти через Палату представників тільки для двопартійної коаліції, подібної до тієї, що є в Сенаті.

Зазначимо, водночас видання "Politico" вважає, що демократи мають свій план, як "загнати в кут" спікера Палати представників США Майка Джонсона, що дозволить проголосувати за законопроєкт про допомогу для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини