Головна Новини Світ США Чи прийняв Байден запрошення Зеленського: у Білому домі відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи прийняв Байден запрошення Зеленського: у Білому домі відповіли

Найближчим часом Байден в Україну не збирається

15 лютого 2022, 11:44
Поділіться публікацією:

Понад добу у Білому домі думали, яку відповідь дати Україні на пропозицію Володимира Зеленського для Джо Байдена відвідати Київ найближчими днями. Заступник прессекретаря Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що найближчими днями американський президент не має у графіку будь-яких закордонних візитів. Як передає видання "Коментарі", про це заявила Карін Жан-П'єр на брифінгу.

Чи прийняв Байден запрошення Зеленського: у Білому домі відповіли

Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Карін Жан-П'єр уточнила, що Вашингтон перебуває в постійних контактах з владою в Україні. При цьому США не припиняє спроб дипломатичним шляхом допомогти Україні подолати ту кризу, яка виникла через концентрацію російських військ на українському кордоні.

Зазначимо, що раніше на Банковій повідомили, що глава української держави під час телефонної розмови попросив Джо Байдена найближчим часом відвідати Київ. В Офісі президента висловили думку, що такий візит міг би стати сильним сигналом не лише українцям, а й усьому світовому співтовариству, що панікувати з приводу можливого російського вторгнення не варто та ситуація є повністю контрольованою. Понад те, Зеленський висловив переконання, що візит Байдена міг би стабілізувати ситуацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Держдепі США зазначили, що США ніколи не заявляли, що російське вторгнення в Україну – це факт, якого неможливо уникнути. Спікер Держдепу США Нед Прайс заявив, що Вашингтон досі залишається прихильником дипломатичних механізмів врегулювання ситуації та вважає, що шляхом переговорів можна стабілізувати ситуацію, яка нависла над Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини