Головна Новини Світ США Чи проголосують республіканці за допомогу Україні: у Джонсона з'явилася нова ідея
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи проголосують республіканці за допомогу Україні: у Джонсона з'явилася нова ідея

За інформацією Politico, спікер Палати представників США Джонсон вигадав нову сумнівну схему надання допомоги Україні

2 квітня 2024, 15:10 comments5245
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон вигадав нову схему, яка має переконати республіканців проголосувати за надання американської військової допомоги Україні. Цього разу він хоче пов'язати це питання зі скасуванням заборони на експорт природного газу зі США, запровадженої адміністрацією Джо Байдена. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Чи проголосують республіканці за допомогу Україні: у Джонсона з'явилася нова ідея

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

"Якби республіканці могли стверджувати, що вони досягли поступки, яка підриває кліматичну програму Байдена, то перед виборами вони мали б рідкісне поєднання, що об'єднує. Збільшення експорту природного газу США також дозволить Республіканській партії стверджувати, що вона досягла прямого прогресу в протистоянні Росії", — йдеться у публікації.

Видання зазначає, що ця ідея Джонсона поки вважається недостатньо сильним аргументом, який змусив би радикальних консерваторів-республіканців голосувати за виділення грошей Україні. Тому поки що Республіканська партія досі не визначилася, на яких умовах вона голосуватиме за нову програму військових поставок.

Зазначається, що Джонсон також розглядає інші варіанти, щоб зробити допомогу Україні дещо приємнішою для своїх соратників. Проте за подібні ініціативи не голосуватимуть уже демократи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після 9 квітня, коли американські парламентарі повернуться з відпустки, продовжиться обговорення про законопроект щодо зовнішньої допомоги, зокрема України. Судячи з заяв спікера Палати представників Майка Джонсона, він не має наміру ставити на голосування варіант, підтриманий у лютому Сенатом (з виділенням 60 млрд доларів безоплатної допомоги Україні). Схоже, ставку буде зроблено на новий законопроект, де допомогу мають намір надати у вигляді кредиту. Акцент також може робитися на передачу заарештованих російських активів Україні. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" епопею, що триває, з (не)виділенням Штатами допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини