Головна Новини Світ США Чи провалив Зеленський візит до США: чому все не так погано, як кажуть критики
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи провалив Зеленський візит до США: чому все не так погано, як кажуть критики

Президент України привіз зі США немало позитивних новин

2 жовтня 2024, 22:22
Поділіться публікацією:

На Заході та в Україні можна почути як дуже позитивні, так і дуже негативні оцінки візиту Володимира Зеленського до США. Однак є підстави констатувати, що візит Зеленського був швидше вдалий, ніж невдалий.

Чи провалив Зеленський візит до США: чому все не так погано, як кажуть критики

Зеленський здійснив багатоденний візит до Штатів. Фото з відкритих джерел

"Справді, США не озвучили публічно про те, що надають дозвіл бити західним озброєнням вглиб російської території. Втім, на мою думку, таке рішення ухвалене, але про нього не буде публічно оголошено. Джо Байден чи хтось інший з Білого дому не вийде та не заявить публічно, що США дозволяють ЗСУ завдавати удари по Кремлю чи Московській області", — заявив політолог Валерій Клочок.

Політолог відзначив, що напередодні візиту було багато публікацій, що Україна може не отримати фінансування, яке виділяється в рамках програми президента США. Натомість результатом візиту стали додаткові $8 мільярдів, які американський президент виділив Києву, зауважив він. 

"Також ми побачили багато критичних публікацій у західній пресі щодо українського плану перемоги, які дуже сильно відірвані від реальності. Насправді документ вивчається, а фідбек Україна отримає в жовтні, коли у Німеччині відбудеться багатообіцяюча зустріч коаліції "Рамштайн" на рівні лідерів держав", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на компроміси щодо територіальної цілісності та суверенітету. "Потрібно прагнути до повної відповідальності Росії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом, а не до територіальних компромісів. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може собі дозволити мати сірі зони або заморожені конфлікти", – заявив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю 180 ракет, повідомив речник Армії оборони Ізраїлю. Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван назвав атаку Ірану неефективною. Він заявив, що в Ізраїлі немає загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки. У Білому домі також заявили, що кораблі ВМС США брали участь у відбитті іранської атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини