Головна Новини Світ США Чи реальна загроза застосування Путіним тактичної ядерної зброї: відповідь Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи реальна загроза застосування Путіним тактичної ядерної зброї: відповідь Байдена

Джо Байден вірить, що Путін може застосувати тактичну ядерну зброю

20 червня 2023, 09:57
Поділіться публікацією:

Ризики застосування тактичної ядерної зброї з боку президента Росії Володимира Путіна дуже високі. Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Чи реальна загроза застосування Путіним тактичної ядерної зброї: відповідь Байдена

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Коли я був тут близько двох років тому і говорив, що турбуюсь про висихання річки Колорадо, всі дивилися на мене як на божевільного. Вони подивилися на мене так, коли я сказав, що турбуюся про те, що Путін застосує тактичну ядерну зброю. Це реально", — заявив Джо Байден групі донорів у Каліфорнії.

Байден назвав заяву Путіна про те, що Кремль розмістив свою першу тактичну ядерну зброю в Білорусі, "абсолютно безвідповідальною".

Нагадаємо, минулого тижня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна почала отримувати російські тактичні боєголовки, частина з яких утричі потужніша за атомні бомби, скинуті США на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — частина штурмової авіації Республіки Білорусь (РБ) отримала здатність завдавати ударів ядерною зброєю, а з 3 квітня на одному з російських полігонів розпочали навчання білоруським розрахункам порядку застосування "Іскандер-М". Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Схоже, Кремль насправді вирішив розпочати поширення ядерного озброєння. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".                                                    

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль буде не в захваті: Байден заявив, що відносини між США та Китаєм на "правильному шляху".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини