Головна Новини Світ США Чи справді Китай став союзником РФ у війні проти України: нова заява Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Китай став союзником РФ у війні проти України: нова заява Білого дому

Білий дім стурбований вкладеннями Китаю у російську оборонно-промислову базу

10 квітня 2024, 06:45 comments6262
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день Вашингтон немає доказів прямої військової допомоги Росії з боку Китаю. Проте, США погоджуються з тим, що КНР сприяє функціонуванню російського оборонно-промислового комплексу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник президента США Джейк Салліван.

Чи справді Китай став союзником РФ у війні проти України: нова заява Білого дому

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

"Ми не бачили жодних доказів того, що вони надають пряму військову допомогу, але ми висловили своє занепокоєння вкладеннями у російську оборонно-промислову базу, про що говорив держсекретар Блінкен у Європі минулого тижня", — заявив радник Джо Байдена.

Згідно з звітом Пентагону, оприлюдненим у жовтні 2023 року, Китай, незважаючи на свої заперечення, постачав Росії озброєння. Зокрема, безпілотники, стрілецька зброя та спорядження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить зміцнення китайсько-російських відносин: чому не все таке райдужне для Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час візиту до Китаю глави МЗС РФ Сергія Лаврова знову зазвучали заяви про необхідність мирних переговорів щодо завершення війни в Україні. При цьому Лавров підкреслив, що Росія відкидає варіант врегулювання за формулою миру Зеленського, а його колега Ван І вкотре запевнив, що Китай нібито не має вигоди від цієї війни. Хоча ті самі США наголошують, що РФ та КНР в останні два роки серйозно поглибили співпрацю. Тим часом до Китаю збирається канцлер Німеччини Олаф Шольц, який має намір зустрітися з китайським лідером Сі Цзіньпінем для обговорення, зокрема, російсько-української війни. Про що говорить "китайське паломництво" представників РФ та Заходу? До чого воно може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини