Головна Новини Світ США Чи вдалося Гарріс суттєво відірватися від Трампа: соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдалося Гарріс суттєво відірватися від Трампа: соцопитування

Гарріс випереджає Трампа на чотири відсотки - 50% проти 46% серед усіх дорослих та зареєстрованих виборців

2 вересня 2024, 08:42 comments4634
Поділіться публікацією:

Віце-президент США Камала Гарріс не отримала суттєвого приросту рейтингу після Національного з'їзду Демократичної партії і лише на кілька пунктів випереджає свого опонента Дональда Трампа. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "The Hill".

Чи вдалося Гарріс суттєво відірватися від Трампа: соцопитування

Трамп та Гарріс. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що згідно з результатами нового опитування ABC News/Ipsos, Гарріс випереджає Трампа на чотири відсотки – 50% проти 46% серед усіх дорослих та зареєстрованих виборців. У той же час щодо ймовірних виборців Гарріс випереджає Трампа з різницею 52% проти 46%.

Водночас, зазначили соціологи, Гарріс збільшила гендерний розрив. Віце-президент випередила Трампа на 13 пунктів серед жінок – 54% до 41%, тоді як Трамп випередив на п'ять пунктів серед чоловіків – 51% до 46%. До з'їзду Гарріс випереджала Трампа на 6 пунктів серед жінок.

Віце-президент також мала найкращі показники електорату щодо оцінки виборчої кампанії. Згідно з опитуванням, 56% американців заявили, що вона відмінно чи добре провела свою кампанію. Близько 41% сказали те саме про Трамп, тоді як більшість мали більш негативну думку про кампанію.

У той же час Трамп випередив Гарріс на 8 пунктів за рівнем довіри в ключових питаннях, включаючи економіку та інфляцію. Також він випередив Гарріс на 9 пунктів у темі врегулювання ситуації на кордоні США з Мексикою.

За даними опитування, люди вважають віце-президента надійнішим у порівнянні з Трампом, коли йдеться про захист американської демократії та призначення до Верховного суду.

"Це опитування слідує за низкою інших опитувань. Вони демонструють, що Гарріс тримається з мінімальною перевагою над Трампом, який здебільшого відкидає зростання підтримки віце-президента", — пише The Hill.

Опитування ABC News/Ipsos проводилося 23-27 серпня і включало 2496 завершених інтерв'ю. Похибка вибірки становить плюс-мінус 2,1 процентних пунктів при 95-відсотковому рівні довіри.

Соціологи зазначили, що ці результати схожі та статистично не відрізняються від попереднього опитування, проведеного у серпні. Згідно з проведеним напередодні з'їздом опитування ABC News/Washington Post/Ipsos, Гарріс мала 49% підтримки серед зареєстрованих виборців, тоді як Трамп — 45%.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі відповіли, "хто їхній кандидат" на президентських виборах у США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини