Головна Новини Світ США Чи вдалося США уникнути шатдауну: до чого прийшли лідери Конгресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдалося США уникнути шатдауну: до чого прийшли лідери Конгресу

Конгрес США підтримав угоду щодо тимчасового фінансування

сьогодні, 11:34
Поділіться публікацією:

Лідери Конгресу оголосили про досягнення угоди щодо тимчасового законопроекту про витрати. Воно дозволить фінансувати федеральні агенції на найближчі три місяці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Associated Press.

Чи вдалося США уникнути шатдауну: до чого прийшли лідери Конгресу

Конгрес США. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що рішення запобіжить часткове закриття уряду з 1 жовтня, коли починається новий бюджетний рік, і відстрочить остаточні бюджетні рішення до завершення листопадових виборів.

Законопроект також включає додаткові 231 млн. доларів для зміцнення Секретної служби США після двох інцидентів, пов'язаних з кандидатурою Дональда Трампа. Додаткові кошти буде виділено і для підтримки проведення президентських виборів.

Наголошується, що досягти компромісу було нелегко. Спікер Палати представників Майк Джонсон спочатку пропонував ув'язати тимчасове фінансування з вимогою підтвердження громадянства під час реєстрації для голосування, але пізніше відмовився від цієї ідеї задля досягнення угоди.

Тепер фінансування точно надходитиме до середини грудня, що дозволяє Конгресу завершити розробку повного бюджету наступного року вже після виборів 5 листопада. Тимчасове фінансування продовжує роботу урядових установ, проте остаточне рішення щодо бюджетних питань залежатиме від підсумків виборів та подальших політичних розрахунків.

Лідери обох партій висловили задоволення досягнутою угодою, наголошуючи на важливості запобігання закриття уряду напередодні виборів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден звернувся до Конгресу із терміновим проханням щодо допомоги Україні: що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини