Головна Новини Світ США Чи визнають США Росію державою-спонсором тероризму: у Держдепі дали остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи визнають США Росію державою-спонсором тероризму: у Держдепі дали остаточну відповідь

У Держдепі вважають, що статус держави-спонсора тероризму спричинить низку негативних наслідків, у тому числі гуманітарного характеру

25 червня 2024, 07:42
Поділіться публікацією:

Статус держави-спонсора тероризму спричинить низку негативних наслідків, у тому числі гуманітарного характеру. Більше ефективно посилення санкційного тиску, вважають у Держдепартаменті США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Укрінформ".

Чи визнають США Росію державою-спонсором тероризму: у Держдепі дали остаточну відповідь

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

"Ми продовжуємо вважати, що є більш ефективні способи притягти Росію до відповідальності за її дії, ніж визнання її державою-спонсором тероризму", — сказав під час брифінгу для преси представник Держдепу Метью Міллер.

За його словами, статус держави-спонсора тероризму спричинить низку негативних наслідків, у тому числі гуманітарного характеру.

Тому США продовжують діяти шляхом посилення санкцій проти представників російської влади, російської компанії, а також експорту, що "послаблює російську військову машину". Міллер пообіцяв, що Сполучені Штати робитимуть це й надалі.

Тим часом у Сенаті США запропонували визнати Росію державою-спонсором тероризму через підписання угоди про партнерство між РФ та Північною Кореєю та поглиблення військової співпраці. Про це заявили сенатори від обох провідних партій Конгресу США, репрезентуючи відповідний законопроект.

Республіканець Ліндсі Грем вважає, що на додаток до злочинів РФ в Україні та інших країнах світу візит Путіна до КНДР є новим викликом і зараз настав "саме той момент" для прийняття цього документа.

"Той факт, що він мав достатньо сміливості укласти оборонну угоду з Північною Кореєю... одним із найрепресивніших режимів на планеті означає, що ми втратили стримування... Я закликаю адміністрацію, враховуючи те, що Путін зробив учора, піти ва-банк і визнати його режим таким, яким він є: державою-спонсором тероризму", — наголосив Грем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США розкрили своє бачення стратегії успіху України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини