Головна Новини Світ США Чи заборонить Верховний суд США брати участь Трампу у виборах: пояснення американського професора
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи заборонить Верховний суд США брати участь Трампу у виборах: пояснення американського професора

Професор Нью-Йоркського університету пояснив, що Верховний суд США не зможе заборонити Дональду Трампу брати учать у президентських виборах.

8 січня 2024, 16:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Суд Колорадо у грудні ухвалив рішення, що Трамп причетний до заколоту зі штурмом Капітолія у 2021 році та заборонив колишньому президенту США брати участь у виборах. Трамп подав апеляцію у Верховний суд США на таке рішення. Професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг пояснив, яке рішення прийме Верховний суд щодо Трампа.

Чи заборонить Верховний суд США брати участь Трампу у виборах: пояснення американського професора

Колишній президент США Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" Ігор Айзенберг розповів, що попри рішення суду Колорадо та заклики інших штатів не допустити Трампа до виборів, Верховний суд США прийме рішення на користь лідера республіканців.

"Я думаю, що Верховний суд у цьому випадку підтримає Трампа, на жаль. Річ у тім, які б не були ідеологічні погляди, переконання судді Верховного суду, — вони все ж таки судді та дотримуються закону", — говорить Айзенберг.

Американський професор пояснює, що 14-та поправка до Конституції США не зможе заборонити Трампу брати участь у виборах, адже раніше ніякий суд не визнав, що Трамп брав участь у повстанні проти США.

Також Азенберг розповів, що у США існує попит на таких людей як Трамп. Наприклад один з конкурентів Трампа республіканець Рамасвамі, поводиться як Трамп, однак вказує, що він більш молодий та енергійний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які кандидати-республіканці отримають більшість голосів, якщо Трампу заборонять брати участь у президентських виборах.

Також "Коментарі" писали, що Дональд Трамп отримав нового конкурента на виборах президента США від Республіканської партії. Ним стала колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі, яка обігнала Рона Десантіса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини