Головна Новини Світ США Чи здатна Україна виграти війну з Росією. Що думають у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи здатна Україна виграти війну з Росією. Що думають у США

Україна все ще здатна виграти війну з Росією, про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван в ефірі NBC News. Проте, за його словами, для цього має бути виконана одна умова

26 лютого 2024, 11:24
Поділіться публікацією:

Україна вже досягла певного успіху у війні з Росією, а саме: змогла втримати країну від повного потрапляння в руки РФ, заявив Салліван. При цьому він висловив переконання в тому, що Україна все ще може відвоювати свої території, які були окуповані загарбником. Проте для цього, каже Салліван, ЗСУ повинні мати набір інструментів. А їх своєю чергою повинні дати Сполучені Штати.

Чи здатна Україна виграти війну з Росією. Що думають у США

Джейк Салліван

Як підкреслив Салліван, мова йде про фінансову допомогу Україні, яку все ще не здатен ухвалити Конгрес.

Радник Білого дому додав, що всі ті невдачі, які протягом останнього часу відбуваються в Україні, а саме: втрата Авдіївки, це наслідок того, що ЗСУ не мають достатньої кількості боєприпасів.

"Але, зрештою, Україна все ще має потенціал, якщо ми надамо їй інструменти та ресурси, необхідні для перемоги у цій війні",
 – сказав Салліван.

При цьому він підкреслив, що саме від США, їх союзників та партнерів залежить виконання зобов’язань перед Україною.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США ніяк не можуть прийняти рішення про виділення допомоги Україні у розмірі 60 млрд дол. Проти цього виступають республіканці, а колишній президент Дональд Трамп прямо закликає своїх прибічників в жодному разі не голосувати за виділення допомоги Україні.

Багато республіканців відкидають прохання президента України Володимира Зеленського виділити мільярди доларів на зброю та боєприпаси, і на це є одна проста причина. Начебто, виділення грошей країні, яка знаходиться десь на околицях Європи суперечить гаслу республіканців "Америка понад усе".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини