Головна Новини Світ США Чим хороший "план Трампа": відверте пояснення аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим хороший "план Трампа": відверте пояснення аналітика

Республіканці відверто говорять, що планують знизити інтенсивність війни в Україні

сьогодні, 21:11
Поділіться публікацією:

Між позиціями Демократичної та Республіканської партій США насправді не існує глибинної відмінності, переконаний політолог Петро Олещук.

Чим хороший "план Трампа": відверте пояснення аналітика

Трамп обіцяє закінчити війну в Україні. Фото з відкритих джерел

"І демократи, і республіканці хочуть заморозити війну в Україні, бояться розпаду Росії та не знають, що буде у випадку краху путінського режиму. І перші, і другі хочуть, щоб Росія продовжувала існувати, але при цьому не надто розширювалася завдяки рішучому спротиву українців. Власне кажучи, до цього й зводяться стратегії демократів і республіканців", — заявив Петро Олещук.

Політолог зазначив, що у цьому контексті "план Трампа" кращий тим, що чесніший.

"Республіканці не говорять пафосні слова про захист демократії та що будуть з Україною стільки, скільки треба. Вони чесно кажуть, що хочуть знизити інтенсивність війни, сподіваючись, що далі проблема вирішиться сама собою. На відміну від демократів, Джей Ді Венс не пояснює корупцією небажання США брати Україну в НАТО, а чесно говорить, що Україну не візьмуть в НАТО через позицію Росії. Звісно, можна не погоджуватися з позицією республіканців, але принаймні вона відверта, чесна і конкретна", — сказав він. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мотивації та бачення американських республіканців і демократів щодо російсько-української війни суттєво не відрізняються, однак одна принципова відмінність все ж таки є – при Дональді Трампі політика республіканців перестала бути прогнозованою, заявив політолог Віталій Кулик. За словами політолога, Дональд Трамп та його оточення позбуваються людей з інституційної Республіканської партії. "Натомість Трамп робить ставку на людей, які віддані йому особисто, а не багаторічним ідеям Республіканської партії. У випадку приходу Трампа до влади такі люди будуть реалізовувати будь-які його божевільні ідеї", — сказав він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини