Головна Новини Світ США Чого бояться США: чому проти вступу України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого бояться США: чому проти вступу України до НАТО

Адміністрація Байдена має певне занепокоєння

11 квітня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

США в 2022-м году та США в 2024-му – це ніби дві абсолютно різні країни в підтримці України у війні з Росією. Наразі Вашингтон не тільки заморозив постачання такої необхідної нам зброї, а й дивує своєю позицією, натякаючи, що поки що проти вступу України в НАТО. Чого бояться США? Видання "Коментарі" розбиралося в цій темі, вивчивши думки експертів.

Чого бояться США: чому проти вступу України до НАТО

Україна – США. Фото: з відкритих джерел

Адміністрація Байдена не може зважитися на рішучий крок

Колишній спецпредставник Держдепу США Курт Волкер в ефірі загальнонаціонального телемарафону підтвердив, що наразі США виступають проти вступу України до НАТО. Усе через побоювання ескалації чи розв'язання масштабнішої війни, вважає політик.

"Вони зайняли таку позицію, це виглядає дуже зрозуміло. Я думаю, що занепокоєння адміністрації Байдена полягає в тому, щоб уникнути ескалації війни або розв'язання війни більшого масштабу", – висловився Курт Волкер.

Білий дім боїться підштовхувати Кремль до ескалації

Експерт з питань зовнішньої та безпекової політики "Центру оборонних стратегій" дипломат Олександр Хара в ефірі каналу "Еспресо" висловив думку, що США не мають важелів впливу, щоб змусити Україну втриматись від ударів по території Росії і це дуже сильно турбує Вашингтон, який боїться ескалації з боку Росії.

На думку Олександра Хари, страх Сполучених Штатів перед ескалацією з боку Росії змушує їх обмежувати військову допомогу Україні.

"Загалом, Ллойд Остін озвучив позицію США щодо ударів України по російських НПЗ у рамках провальної стратегії адміністрації Байдена щодо стримування ударів Києва по території РФ. Ця стратегія полягає в тому, що не можна підштовхувати Кремль до ескалації. У рамках цієї стратегії відповідно партнери й надають нам допомогу", – пояснив дипломат.

Олександр Хара вважає, що ця стратегія є причиною того, що США надають тільки ту зброю, яку не можна застосовувати для ударів по території Росії, а тому неможливо перенести війну на її територію.

"З іншого боку, вони ніяк не можуть вплинути на удари по території РФ, оскільки Україна бореться за своє виживання", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головне питання навколо виділення США допомоги Україні: чи справді справа лише у Трампі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини