Головна Новини Світ США Чого вчить історія зі Спартц. Чи можне бути представник діаспори патріотом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого вчить історія зі Спартц. Чи можне бути представник діаспори патріотом

Історія із конгресвумен українського походження Вікторією Спартц піднімає питання дієвості української діаспори за кордоном, написав у Фейсбуці політолог Михайло Басараб. За його словами, українство – це не тільки вареники і колядки

5 квітня 2024, 15:19
Поділіться публікацією:

Як вважає Михайло Басараб, випадок з конгресвумен від республіканців Вікторією Спартц ставить питання надзвичайної ваги до тепер ще більшої української діаспори.

Чого вчить історія зі Спартц. Чи можне бути представник діаспори патріотом

Вікторія Спартц

"Бути українцем у європах і америках — це не так про права там, як про обовʼязки перед Україною. Звісно ж, якщо мова про твоє українство"
, — відзначив політолог.

За його словами, Україна потребує лише реального, а не декоративного патріотизму.

"Збереження памʼяті про вареники й колядки — то є добре. Але цього надто мало для перемоги"
, — відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що конгресвумен Вікторія Спартц заявила про те, що не голосуватиме за надання фінансової допомоги Україні. І це при тому, що навіть за словами представників Пентагону, без цієї допомоги Сили оборони змушені будуть відступати на фронті та втрачати території.

Втім, Спартц вважає, що не можна виділяти Україні допомогу, оскільки за її використанням не встановлений жорсткий контроль. Таким чином, конгресвумен натякає на те, що американські гроші можуть бути розкрадені у корумпованій Україні. При цьому вона додала, що її виборці притримуються такої ж думки. І це при тому, що її колега із Республіканської партії Майкл Маколл заявив про те, що 80% грошей із "української допомоги" залишаються в Сполучених Штатах і працюють на їх економіку – адже саме на американських заводах виготовляється нова зброя. Тобто створюються нові робочі місця, платяться податки. При цьому Маколл визнав, що більше частина виборців Республіканської партії, дійсно, цього не розуміють.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 квітня 2024, 15:17

Історія Спартц показує нам що українці теж бувають порядними і не розкрадають свою країну, просто їх дуже мало.


Новини