Головна Новини Світ США Чому Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – чого побоюються США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – чого побоюються США

Як мінімум до зими США не ризикнуть піти на визнання Росії державою-спонсором тероризму

6 вересня 2022, 10:55 comments1429
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що Росія не має бути визнана державою-спонсором тероризму. Про що говорить ця заява? Чому Білий дім не йде на такий крок, хоч є всі нагоди для цього? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Чому Байден проти визнання Росії державою-спонсором тероризму – чого побоюються США

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Зараз США явно не готові до визнання Росії державою-спонсором тероризму

Глава платформи Єдиний координаційний центр, політолог Олег Саакян вважає, що короткому "ні" від Байдена на запитання, чи він визнаватиме країною-спонсором тероризму, є кілька пояснень.

"Перше – проміжні вибори, які відбудуться у США у листопаді. Опоненти Байдена апелюватимуть до того, що він вкрай сконцентрувався на протистоянні з Росією, але при цьому не приділяє час внутрішнім проблемам. Більше того – робить кроки на зовнішній арені за рахунок внутрішньої. Тож йому посилювати зовнішньополітичну повістку зараз у своїх заявах та діях – не зовсім вірний крок. Цей простір краще використовуватиме для підтримки України", – пояснює Олег Саакян.

Другий аргумент, на його думку, у тому, що Європа поки що не убезпечила себе енергетично.

"Основні плани щодо відмови від російських енергоносіїв набудуть чинності взимку. І раніше очікувати, що США підуть на визнання Росії країною-спонсором тероризму, було б вкрай наївно. Це скоріше вдарило б по єдності західних країн, ніж у самій РФ. А ось узимку, можливо, ця тема актуалізується – і позиція Байдена зміниться", – прогнозує експерт.

Третій чинник – низка переговорів, які Захід веде із Китаєм, Іраном, Арабським світом.

"І тут різкий крок щодо визнання РФ державою-спонсором тероризму здатний рикошетом бити по цих країнах, підірвавши і так складні переговори, – зазначає Олег Саакян. – Саме тому, гадаю, Байден дав на відповідне запитання таку однозначну та коротку відповідь. Зараз США явно не готові до такого кроку".

США не готові на припинення відносин та співробітництва не лише з Росією, а й із державами, які є її партнерами

Політолог, співзасновник консалтингової компанії Good Politics Максим Джигун припускає, що Байден не хоче визнавати РФ країною-спонсором тероризму, тому що за законодавством (і США, і міжнародним правом) такий крок означає автоматичне припинення відносин і співпраці не тільки з цією країною, але та з державами, які є її партнерами.

"У нашому випадку може йтися про Індію, Китай, низку інших держав, що точно не на руку США", – пояснює експерт.

З іншого боку, продовжує він, як показала українсько-російська війна, найчастіше те, на що світові лідери спершу говорять "ні", потім перетворюється на "так". Багато в чому завдяки мужності ЗСУ, активній роботі українського президента, МЗС, усього суспільства.

"Тож нам слід не припиняти тиску. Як на своїх партнерів, так і на ті самі Індію та Китай – з метою зміни їхньої позиції", – констатує Максим Джигун.

Читайте також на порталі "Коментарі" — сьогодні Росія випустила 6 ракет по Україні: скільки вдалося збити ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxx

6 вересня 2022, 13:43

Бесплатный секс интересует? Здесь девушки и женщины хотят от тебя только секс, можешь убедиться в этом сам ------- https://dyx.dk/slyv

Ігор

6 вересня 2022, 10:08

Росія це завойовник або загарбник нездатних мати державу та каратель корумпованих. Це Хунті Карлика потрібні якісь символи, бо справ, окрім розкрадання немає. Живуть за рахунок інших. Пояснення: це справжні держави здатні бути самодостатніми. США, Англія, у другу Світову, перевели єкономіку на військові рейкі. ВВП пішов в гору, потреба в працівниках шалена, розвиток науки і технологій теж. Ще і комунякам допомогли захиститись, а ті потім, тероризували весь світ. А в нас купи людей не знають чим зайнятися, тільки бюджетним розкрадачам комфортно.


Новини