Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль активував пункт 40: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль активував пункт 40: що це означає

Востаннє Ізраїль використовував активацію пункту 40 під час Війни Судного дня 50 років тому.

8 жовтня 2023, 15:45 comments1857
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю повідомив, що кабінет безпеки проголосував за офіційне введення воєнного стану в країні. Це означає, що ізраїльська армія може офіційно проводити ключові військові дії.

Ізраїль активував пункт 40: що це означає

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявляв, що країна перебуває у стані війни після того, як терористи ХАМАС перейшли на південь Ізраїлю, убивши сотні людей. Тепер стало відомо, що Ізраїль прийняв рішення активувати пункт 40, який востаннє він використовувався в 1973 році, коли сталася Війна Судного дня.

Згідно з основними законами Ізраїлю, країна не може юридично вступати у війну без рішення уряду. Однак активація пункту 40 означає, що Ізраїль офіційно перебуває у стані війни.

Станом на 15-ту годину 8 жовтня ізраїльські ЗМІ повідомляли про загибель понад 600 осіб та ще близько 2000 отримали травми через атаки бойовиків з терористичної організації ХАМАС. Своєю чергою ХАМАС вказує, що ізраїльські атаки призвели до вбивства близько 500 осіб у секторі Газа.

Нагадаємо, що лідер ХАМАСу Мохаммед Дейф вважає, що Ізраїль окупував Палестину, тому має понести відповідальність за свої воєнні злочини. Дейф є одним з найбільш розшукуваних терористів в Ізраїлі, якого вже понад 25 років не можуть знищити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про загострення на Близькому Сході. Крім ХАМАСу, який напав на Ізраїль на півдні країни, ще один ізраїльський ворог атакував країну на півночі. 

Також "Коментарі" писали про реакцію світових лідерів на агресивні дії терористів, що несподівано атакували Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини