Головна Новини Світ США Чому Шапіро не став кандидатом у віце-президенти: відповідь шокувала
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Шапіро не став кандидатом у віце-президенти: відповідь шокувала

Гарріс відмовилася від кандидатури Шапіро у віце-президенти США, оскільки він єврей - New York Post

8 серпня 2024, 17:01
Поділіться публікацією:

У США розгорнувся скандал довкола вибору кандидата на посаду віце-президента від демократів. Губернатор Пенсільванії Джош Шапіро міг обійняти цю посаду, але його місце зайняв губернатор Міннесоти Тім Уолц. За інформацією від New York Post, причина криється в єврейському походженні Шапіро та його підтримці Ізраїлю, що не влаштувало багатьох у Демократичній партії.

Чому Шапіро не став кандидатом у віце-президенти: відповідь шокувала

Гарріс відмовилася від кандидатури Шапіро у віце-президенти США, оскільки він єврей - New York Post

Політконсультант Хенк Шейнкопф пояснює, що проблема в тому, що список кандидатів був "надто проізраїльським". Це могло спричинити серйозні суперечки всередині партії. Конгресмен-демократ Джаред Московіц стверджує, що в партії "прогресистам не потрібен єврей на таку посаду".

"Я думаю, що це, безперечно, було важливим чинником: вона не хотіла кандидата на посаду віце-президента з єврейським походженням, оскільки в демпартії розкол, — сказав газеті The Hill речник Палати представників республіканець Майк Джонсон. — Вони мають пропалестинське, в деяких випадках прохамасівське крило демпартії. На жаль для Джоша Шапіро, саме через його походження, я думаю, його й проігнорували"

Тепер, коли кандидатом став Тім Волц, це може зменшити внутрішньопартійні суперечки, але вже викликало обговорення у суспільстві та серед політиків. Рішення віце-президента Гарріс про те, кого підтримати може вплинути на її політичну кар'єру та образ демократів в очах виборців, особливо перед важливими виборами.

Читайте також на порталі "Коментарі" - У розпал передвиборчої кампанії у США вибухнув скандал за участю Джея Венса, напарника колишнього президента Дональда Трампа, та Тіма Уолза, кандидата у віце-президенти від Демократичної партії. Венс звинуватив Уолза в тому, що той завершив свою 20-річну військову кар'єру, щоб уникнути відправки до Іраку, називаючи це "вкраденою доблестю".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини