Головна Новини Світ США Чому у США і досі не надали Росії статусу держави-спонсорки тероризму, - експертка
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у США і досі не надали Росії статусу держави-спонсорки тероризму, - експертка

Поки що у Конгресі та Білому домі досі не визнали Росію терористичною країною. Хоча, це питання порушували як законопроєкт та як резолюцію

3 квітня 2023, 10:25
Поділіться публікацією:

Визнання Росії державою-терористом у США може викликати стурбованість, й перешкодити умовам, що стосуються довготривалих перемовин з цією країною. Таку думку  під час інтерв’ю висловила сенаторка-демократка від штату Нью-Гемпшир Джин Шагін для "Голосу Америки", пишуть "Коментарі".

Чому у США і досі не надали Росії статусу держави-спонсорки тероризму, - експертка

Джин Шагін. Фото: Укрінформ

"Я не знаю. Нам потрібно обговорити це з Білим домом. Я думаю, є занепокоєння, що це заблокує будь-яку можливість перемовин з Росією в довгостроковій перспективі" — висловилась  сенаторка-демократка, від штату Нью-Гемпшир.

Важливішим же, як вважає Джин Шагін, притягнути до відповідальності людей, які вчиняли жорстокі дії в Україні.

"Коли я була в українській церкві в місті Манчестер (штат- Нью-Гемпшир) — це було одне із запитань, яке мені ставили присутні там люди. Що завадить Путіну зробити це знову? Що заважає іншим повторювати аналогічні злочини?" — сказала  сенаторка.

Джин Шагін також додала, що разом із колегами мала зустріч та бесіду із Генеральним прокурором України — Андрієм Костіним.

"Ми розмовляли про те, як ми можемо бути корисними у зборі необхідної документації, необхідних доказів, щоб просувати цю справу. Тому що, виходячи з усіх доповідей які я бачила, — є очевидним, що були скоєні воєнні злочини та звірства проти українського народу" — сказала сенаторка. 

Вона також підсумувала, що у Конгресі та Білому домі не можуть допустити того, аби залишити винних у злочинах на території України – без покарання. 

Як писали "Коментарі", Росія погрожує Європі тактичною ядерною зброєю. Після поразок на полях битв в Україні керівництво РФ, напередодні українського контрнаступу, лякає світ "ядеркою".

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що колишній глава контррозвідки США вказав, хто може усунути Путіна. Американський розвідник Джеймс Олсон вказує на три установи, які становлять найбільшу загрозу для Путіна: армія, олігархи та спецслужби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини