Головна Новини Світ Німеччина Футбольний тренер був ймовірним російським шпигуном у Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Футбольний тренер був ймовірним російським шпигуном у Німеччині

Німецький футбольний тренер виявився подвійним шпигуном, який працював на німецьку розвідку та передавав секретні матеріали в Росію

5 лютого 2023, 08:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Європі відбувається один з найбільших розвідувальних скандалів. На початку грудня було заарештованого чоловіка, який ймовірно був подвійним агентом та передавав інформацію розвідки Німеччини в Росію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на англійське видання The Telegraph, яке встановило особу звинуваченого.

Футбольний тренер був ймовірним російським шпигуном у Німеччині

Німецький футбольний тренер Карстен Лінке, що виявився шпигуном Росії. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє британське видання чоловіком, якого заарештували Служби зовнішньої розвідки Німеччини (BND) в грудні минулого року, виявився Карстен Лінке. Ймовірно саме 52-річний чоловік передавав секретну інформацію Путіну.

Лінке починав футбольну кар'єру нападником, але з часом став повноцінним опорним півзахисником. У Бундеслізі провів 282 матчі. Після завершення професійної кар’єри він став тренером молодіжних команд. Проте Лінке раптово покинув команду з молодими гравцями і переїхав до Берліна. Переїзд до столиці був пов'язаний з його підвищенням по військовій службі.

Як зазначає The Telegraph Карстен Лінке був "висхідною зіркою BND". В німецькій розвідці він керував зовнішніми комунікаціями та внутрішньою безпекою.

"Його арешт збентежив розвідувальне агентство Німеччини та поставив серйозні питання у західних союзників, які обмінювалися розвідданими в розпал сухопутної війни в Європі", — повідомляє The Telegraph та додає, що "німецька влада зараз намагається з’ясувати, чи Лінке був частиною більшої мережі всередині BND, чи діяв сам".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Німеччині заарештували спільника Карстена Лінке, який передавав інформацію в Росію.

Також "Коментарі" писали про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко боїться власних спецслужб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини