Головна Новини Світ США Чому Захід боїться розколу РФ більше, ніж боявся розпаду СРСР: дві причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Захід боїться розколу РФ більше, ніж боявся розпаду СРСР: дві причини

Західні країни бояться розколу РФ з двох причин

18 червня 2024, 22:19
Поділіться публікацією:

США та інші країни Заходу мають щонайменше дві причини боятися поразки та розколу Росії, вважає політолог Ігор Рейтерович.

Чому Захід боїться розколу РФ більше, ніж боявся розпаду СРСР: дві причини

Захід боїться розпаду Росії. Фото з відкритих джерел

"По-перше, Захід боїться дезінтеграції Росії більше, ніж боявся дезінтеграції СРСР. Тоді розкол відбувся по кордонах 15-х республік, де у кожній була своя етнічна, національна, релігійна, мовна, культурна специфіки. У випадку з Росією значно більше невідомих. Цього разу ядерна зброя може опинитися у руках неадекватних і некерованих осіб. По-друге, з’явився фактор Китаю. Коли розпадався Радянський союз, Пекін ніяк не міг претендувати на його території. Зараз Захід боїться, що на руїни РФ може прийти Китай", — наголосив Ігор Рейтерович.

За словами політолога, є великі сумніви, що Захід має план на випадок розвалу Росії.

"США, швидше за все, не готові до такого сценарію розвитку подій, як і не були готові до розпаду Радянського союзу", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на третьому році війни стало очевидно, що в Заходу немає чіткої стратегії завершення війни в Україні, вважає політолог Володимир Фесенко. Політолог відзначив, що станом на зараз є прагнення вирівняти ситуацію на фронті за рахунок європейської та американської допомоги, але залишається відкритим питання, як виходити на мирні перемовини без хоча б часткової перемоги та суттєвих успіхів України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час написання творів в межах проведення підсумкових екзаменів у школах на тимчасово окупованих територіях Донеччини діти зауважили певну тенденцію. Якщо у роботі згадується ім’я Володимира Путіна, то оцінка буде обов’язково вищою. На тимчасово окупованих територіях України є великий кадровий дефіцит вчителів, оскільки більшість українських педагогів відмовилися співпрацювати з окупаційною владою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини