Головна Новини Світ США ЦРУ на боці України. Як Бернс переконує Конгрес допомогти Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦРУ на боці України. Як Бернс переконує Конгрес допомогти Києву

Голова ЦРУ Уїльям Бернс в програмній статті для Foreign Affairs відзначив, що 2024 рік стане тяжким на полі бою в Україні. При цьому він закликає Конгрес виділити допомогу Києву і підкреслює, що безглуздо боятися погроз Путіна

2 березня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

Зокрема, Бернс підкреслив, що серед завдань України — нанесення глибших ударів за лінію фронту, а також продовжити свої успіхи в Чорному морі. За його словами, і такій ситуації російський диктатор Володимир Путін може знову розпочати "брязкати ядерною зброєю". При цьому Бернс додав, що було би безглуздо надміру лякатися. Також голова ЦРУ, говорячи про виділення допомоги Україні, підкреслив, що  доволі скромна інвестиція у менше ніж 5% оборонного бюджету США принесе значну геополітичну віддачу для Сполучених Штатів і значну віддачу для американської промисловості.

ЦРУ на боці України. Як Бернс переконує Конгрес допомогти Києву

Уїльям Бернс

На думку політтехнолога Олексія Голобуцького, ця стаття Бернса є свідченням того, що ЦРУ долучилось до процесу роботи з конгресменами. В першу чергу він заспокоює конгресменів із приводу ядерного шантажа російського диктатора.

"Якщо голова ЦРУ прямо, офіційно, на папері фіксує "безглуздо надміру боятись цього" - це таки чогось варте. І без точних розвідданих не було б проголошене", — підкреслив в Телеграмі Голобуцький.

Також, за його словами, Бернс підтримує стратегію України у війні, а саме: нанесення глибоких точкових ударів по найбільш вразливих вузлах ворога, а також контроль над Чорним морем.

"Бернс повторює бронебійний аргумент, однаково дієвий для електорату і республіканців, і демократів (а отже, і для конгресменів обох партій). Лише за 5% від оборонного бюджету Америка не тільки відновлює статус найсильнішого в геополітиці. Головне, ці 5% ще й стимулюють американську промисловість, забезпечують зарплати американським виборцям, стипендії американським студентам профільних фахів, опосередковано стимулюють торгівлю, а отже — аграрний сектор", — додав Голобуцький.

За його словами, роз’яснення Бернса є вчасними і авторитетними для американців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що колишній очільник армії США закликав Конгрес не зволікати з допомогою Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/allgolobutsky
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини