Головна Новини Світ США Цукерберг невипадково зізнався в тиску з боку Білого дому: до чого готується
commentss НОВИНИ Всі новини

Цукерберг невипадково зізнався в тиску з боку Білого дому: до чого готується

Цукерберг зізнався, що його просили цензурувати контент, в тому числі, пов'язаний з коронавірусом

29 серпня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив, що під час пандемії COVID-19 зазнав тиску з боку уряду США, який вимагав цензурувати певний контент на платформах Facebook та Instagram. Про це повідомляє The Guardian.

Цукерберг невипадково зізнався в тиску з боку Білого дому: до чого готується

Марк Цукерберг

Зокрема, Цукерберг розповів, що високопосадовці адміністрації Джо Байдена неодноразово зверталися до Meta з вимогою видаляти певні публікації про COVID-19, зокрема гумористичні та сатиричні матеріали, які викликали невдоволення уряду, коли компанія відмовлялася їх цензурувати.

"Я вважаю, що тиск з боку уряду був неправильним", — зазначив Цукерберг у листі до голови юридичного комітету Палати представників США Джима Джордана.

Відомо, що під час пандемії Facebook додавав попередження про можливу дезінформацію до дописів, що містили неправдиві дані про COVID-19, і видаляв контент, який критикував вакцини чи припускав лабораторне походження вірусу. Під час президентських виборів 2020 року Байден звинуватив соціальні платформи у поширенні дезінформації про вакцини, що, на його думку, могло спричинити шкоду громадському здоров’ю.

Цукерберг також зізнався, що Facebook тимчасово знизив рейтинг новин про ноутбук Гантера Байдена після попередження від ФБР про можливу російську дезінформаційну кампанію проти родини президента. Тепер він вважає, що цього не слід було робити.

Юридичний комітет Палати представників, який очолюють республіканці, назвав ці зізнання Цукерберга "великою перемогою для свободи слова". У той же час представники Білого дому стверджують, що їхні дії були спрямовані на захист громадського здоров’я та безпеки.

Як відзначив політолог Тарас Загородній, зізнання Цукерберга в тиску саме зараз є дуже цікавим.

"Цікаві зізнання саме зараз. Здається хтось не вірить у "зростання надоїв та жирності масла" тобто рейтингу одного з кандидатів у президенти США і готується зустрічати "нового — старого", — відзначив у Фейсбуці політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про рейтинги кандидатів у президенти США Гарріс і Трапмпа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини