Головна Новини Світ США Даремно витрачає час: у Держдепі емоційно висловилися про ідеї Орбана про переговори щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Даремно витрачає час: у Держдепі емоційно висловилися про ідеї Орбана про переговори щодо України

У Держдепі заявили, що ідеї Орбана про переговори щодо України не мають жодної сили

12 липня 2024, 13:02
Поділіться публікацією:

Ідеї прем'єр-міністра Віктора Орбана про переговори не мають жодної сили. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Радіо Свобода зробив помічник Держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Брайєн.

Даремно витрачає час: у Держдепі емоційно висловилися про ідеї Орбана про переговори щодо України

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Чиновника попросили оцінити так звану миротворчу місію Віктора Орбана. За словами О'Браєна, Альянс і коаліція, які підтримують Україну, мають чітку політику: ніщо про Україну без України, і що Україна має перемогти у цій війні.

"Коли різні політики починають відчувати, що вони – ті, хто має залагодити конфлікт, я сприймаю це як заздрість посередника. Кожен хоче бути особливим. І якщо повідомлення несе меседж коаліції, яка підтримує Україну, та альянсу, то воно має підтримку. Якщо це (а деякі підозрюють, що повідомлення могло бути іншим) — тільки одна людина, яка пропонує ідеї, — це не має жодної сили", — наголосив О'Брайєн.

На думку помічника держсекретаря США, російський диктатор Володимир Путін "досить добре розуміє, щоб не довіряти цьому як відображення того, з чим він стикається".

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у США провів анонсовану раніше зустріч із екс-головою Білого дому та потенційним кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом. Сторони під час розмови обговорили можливості миру в Україні, проти якої РФ веде війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – лідери країн Європейського Союзу готують спільну відповідь на вільну дипломатію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, намагаючись провести червону лінію під його неоднозначним візитом до російського диктатора Володимира Путіна. Про це пише "Financial Times".

Раніше "Коментарі" інформували – Орбан розповів, яке рішення Зеленського здивувало Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини