Головна Новини Світ США Держдеп США: призначення в українській енергетиці повинні слідувати принципам корпоративного управління
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп США: призначення в українській енергетиці повинні слідувати принципам корпоративного управління

Звільнення голови "Нафтогазу" Коболєва відбулося напередодні приїзду до України Держсекретаря США Ентоні Блінкена

29 квітня 2021, 13:28
Поділіться публікацією:

У Державному департаменті США відреагували на звільнення голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. За словами прес-секретаря Держдепу Едварда Прайса, повага до корпоративного управління, прозорості та добросовісності під час призначення персоналу в енергетичному секторі є ключем до підтримання впевненості в прихильності України до реформ.

Держдеп США: призначення в українській енергетиці повинні слідувати принципам корпоративного управління

Едвард Прайс - фото з відкритих джерел

"Повага до корпоративного управління, прозорості та добросовісності під час призначення персоналу в енергетичному секторі — будь то урядові або державні підприємства — є ключем до підтримання впевненості в прихильності України до реформ", — написав Прайс у своєму Twitter.

Держдеп США: призначення в українській енергетиці повинні слідувати принципам корпоративного управління - фото 2

На звільнення Коболєва також відреагували й посли G7, зазначивши: 

"Ефективне управління держпідприємствами, вільне від політичного втручання, має вирішальне значення для конкурентоспроможності, процвітання і виконання міжнародних зобов'язань".

Новина про звільнення Андрія Коболєва з посади глави "Нафтогазу" і призначення на його місце Юрія Вітренка (якого підтримував голова Офісу президента Андрій Єрмак), безумовно, стала найбільш обговорюваною в суспільстві. Однак залишається дивним, що кадрові зміни відбулися напередодні анонсованого низкою ЗМІ приїзду в Україну Держсекретаря Ентоні Блінкена і сенаторів в травні, адже відомо, що Андрій Коболєв мав підтримку з боку США, а в американському виданні Bloomberg його назвали "головним архітектором капітального ремонту енергетики, який допоміг країні скоротити бюджетний дефіцит".

Можливо, ситуація зі звільненням Коболєва — це гра Єрмака, яка спрямована на те, щоб остаточно зіпсувати відносини президента Володимира Зеленського зі Штатами, підштовхнувши його до пом'якшення відносин з Росією. Це може привести до зупинки розвідки і подальшого буріння на шельфі Чорного моря. І хоча, згідно з повідомленням Кабінету міністрів, перед Вітренком поставлена задача системного збільшення видобутку українського газу і формування повноцінного і справедливого ринку газу в країні, в перспективі він знову порушуватиме тему про незалежні російські газові компанії, які можуть добувати український газ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

1 травня 2021, 06:06

Суслик американский.Какое твое дело кого мы назначаем.Ты на должности тоже помеха реформ в Украине.Пошел....в баню.

Валентин

30 квітня 2021, 09:14

...... ведь известно, что Андрей Коболев имел поддержку со стороны США.... Кому известно? Народу Украины?...Да, известно, что его зарплата, не соответствовала его ,,деятельности,, Соросёнка, давно надо было слить в унитаз. А газ, как был российский, так и останется таковым, какую бы лапшу не вешали, изобретатели ,,схем,.


Новини