Головна Новини Світ США Держдеп США знову висловився про План перемоги України
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп США знову висловився про План перемоги України

Держдеп США звернув увагу, що План перемоги України має "продуктивні кроки"

сьогодні, 07:24
Поділіться публікацією:

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський перебував із візитом до США, де презентував План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, повідомляє "Укрінформ".

Держдеп США знову висловився про План перемоги України

США. Фото: із відкритих джерел

"Ми отримали цей план, ми його переглянули, ми побачили в ньому цілу низку продуктивних кроків", — заявив представник Держдепу.

Представник зовнішньополітичного відомства США зазначив, що Україна не розкривала деталі цього плану публічно, тому й США поки що утримаються від обговорень.

За словами Метью Міллер, План перемоги, представлений Зеленським, включає не лише кроки, які робитиме Україна, а й передбачає дії інших країн.

"Ми спілкуватимемося (з українською стороною — ред.) із цього приводу", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський пояснив, чому реалізувати план перемоги без ударів углиб РФ буде нереально.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США не бачать нічого нового у плані перемоги України, який планують обговорити Джо Байден та Володимир Зеленський, пише The Wall Street Journal.

Як пише видання, у Білому домі вважають, що план українського президента не має всеосяжної стратегії і є не більш ніж вже озвученим проханням про надання більшої кількості зброї та зняття обмежень на ракети далекого радіусу дії.

WSJ зазначає, що кілька місяців Володимир Зеленський називав цей план "основою для перемоги над Росією". Однак високопоставлені американські та європейські чиновники, які знають пункти плану, розповіли, що документ не пропонує чіткого шляху перемоги України в умовах, коли російські війська повільно досягають успіху на полі бою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини