Головна Новини Світ США Деякі країни отримають дві великі переваги від другого терміну Трампа: про що йде мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі країни отримають дві великі переваги від другого терміну Трампа: про що йде мова

Політичний хаос у США після перемоги Трампа може дозволити Китаю та Росії посилити глобальний вплив

2 квітня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Великі противники Сполучених Штатів – Китай та Росія -  бажають перемоги Дональда Трампа під час  цьогорічних президентських виборів  в Америці.  Володимир Путін віддає перевагу  Трампу, це  очевидно давно. Зараз китайський  уряд  вжив заходів, щоб допомогти Трампу в президентській гонці. The New York Times  повідомляє, чого саме посадовці  Китаю і Росії   чекають від другого  президенства Трампа.

Деякі країни отримають дві великі переваги від другого терміну Трампа: про що йде мова

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Як  пише видання, причини Путіна щодо майбутніх переваг Трампа є очевидні. Коли  Джо Байден очолив міжнародну коаліцію, яка протистоїть вторгненню РФ до України,  його суперник  пропонує припинити підтримку України. 

Причина Китаю віддати перевагу Трампу менш очевидна, бо Трамп  вибрав дуже  войовничу позицію. ЗМІ  пишуть, що в Пекіні, схоже, незадоволені як  Байденом, так  і Трампом.  Проте вигода  лідерів Китаю отримати вигоду від другого  президентства  Трампа — його ставлення до участі Америки  в глобальній політиці.

Зокрема, Байден  бачить Сполучені Штати, як "незамінну націю", яка має захистити демократію.  При цьому, Трамп мало цікавиться цим питанням. Він виступає за  гасло "Америка перш за все". Він хоче, щоб  Америка уникала міжнародних конфліктів, і скептично  відноситься до договорів і союзів.

 Путін і Сі  говорить, що сильні нації повинні мати можливості контролювати власні регіони. Для  лідерів Москви та Пекіна переваги американського президента, який  має такі переконання, як Трамп, дуже великі,  пише NYT.

Друга важлива перевага нового терміну Трампа для КНР та РФ — це —  внутрішній хаос, який може бути в  Сполучених Штатах.  

Під час другого терміну Трампа проблеми можуть посилитись. Трамп пообіцяв використовувати владу уряду для розслідування та потенційного ув’язнення  діяльності своїх політичних опонентів. Він заохочує  своїх прихильників застосувати насильство, щоб добитись свого.  

Політичний хаос в Америці  може дозволити її конкурентам посилити глобальний вплив, завершує NYT.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, який підсумок війни в Україні влаштує Китай

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини