Головна Новини Світ США Діалог – так, поступки – ні: у США відреагували на ультиматум Кремля щодо гарантій безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Діалог – так, поступки – ні: у США відреагували на ультиматум Кремля щодо гарантій безпеки

Нед Прайс заявив - будь-які кроки, які приймуть США щодо гарантій безпеки, не будуть поступками для Росії

25 січня 2022, 09:26
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", за підсумками переговорів у Женеві між держсекретарем США Блінкеним та главою МЗС РФ Лавровим російська сторона заявила, що Вашингтон узяв тиждень на те, щоб письмово дати виразну відповідь на пропозиції щодо гарантій безпеки. Але не минуло й тижня, як офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу заявив, що Білий Дім не готовий йти на поступки щодо гарантій безпеки.

Діалог – так, поступки – ні: у США відреагували на ультиматум Кремля щодо гарантій безпеки

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

При цьому Нед Прайс уточнив, ті кроки, які США можуть вважати допустимими в рамках гарантій безпеки, не означатимуть, що Штати пішли на поступки Росії. До того ж, США можуть погодитись на деякі компромісні моменти лише в тому випадку, якщо сама Росія погодиться піти на низку домовленостей.

Офіційний представник Держдепартаменту також нагадав, що своє рішення США зможуть ухвалити лише після того, як проведуть низку консультацій зі своїми союзниками, включаючи Україну.

За словами Неда Прайса, постійний діалог США зі своїми союзниками з цього питання потрібен для того, щоб максимально оперативно та жорстко відреагувати, якщо Росія не дотримається своїх обіцянок і вирішить вторгнутися в Україну. Білий Дім у черговий раз публічно повідомив, що його відкрито для діалогу з Москвою з питань розміщення озброєнь, у тому числі розміщення ракетних систем у Європі. Але політику "відкритих дверей" для країн, які бажають приєднатися до НАТО, США не готові згортати, виконуючи вимогу Москви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ентоні Блінкен відповів на закиди Зеленського: США не сидять, склавши руки, реагуючи на російську загрозу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини