Головна Новини Світ США Директор ФБР зробив заяву про високу загрозу атак терористів у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор ФБР зробив заяву про високу загрозу атак терористів у США

Атаки ХАМАСу на Ізраїль можуть спричинити загрози

1 листопада 2023, 18:45
Поділіться публікацією:

Очільник ФБР США Крістофер Рей заявив, що через війну ХАМАСу та Ізраїлю в Америці зросла терористична загроза, що схожа до тих, які створювали терористи з ІДІЛ. Таку заяву він зробив під час виступу перед Комітетом внутрішньої безпеки Сенату, повідомляє CBS news.

Директор ФБР зробив заяву про високу загрозу атак терористів у США

Крістофер Рей (фото з відкритих джерел)

"Лише за останні кілька тижнів численні іноземні терористичні організації закликали нападати на американців і Захід. Ми проживаємо небезпечний період. Це не час для паніки, але зараз потрібно бути пильними", — наголосив Рей.

Також директор ФБР наголосив, що наразі немає жодних ознак того, що ХАМАС збирається або має змогу здійснювати атаки в Америці. Але Рей, додав, "ми не відкидаємо таку можливість".

За його словами, певним чином ця загроза досягла "історичного рівня", бо єврейська громада стала мішенню для терористів.

 Рей заявив, що євреї складають лише 2,4% населення США, але до початку конфлікту на Близькому Сході вони були об’єктом 60% релігійних злочинів на ґрунті ненависті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чим завершиться загострення на Близькому Сході.Загострення на Близькому Сході, спровоковане атакою ХАМАС на Ізраїль і наступними діями ізраїльської армії (ЦАХАЛ), триває вже четвертий тиждень. Наступ ЦАХАЛ у секторі Газа відбувається на даний момент з трьох сторін, але без якогось потужного натиску. Яка ймовірність, що в протистояння Ізраїлю та ХАМАС вступить якась третя сторона? Погрози раніше звучали з боку Ірану, не виключено участі Туреччини.

Ті ж Штати відправили на Близький Схід чималі сили, а також попереджають про "підвищений ризик" поширення конфлікту, нагадуючи про удари по військових базах США бойовиками, які підтримують Іран. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини