Головна Новини Світ США Допомагати Україні чи Ізраїлю: у Пентагоні зробили вибір
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомагати Україні чи Ізраїлю: у Пентагоні зробили вибір

У Пентагоні дотримуються думки, що США мають допомагати як Україні, так і Ізраїлю

10 жовтня 2023, 07:20 comments2809
Поділіться публікацією:

Армія США закликає Конгрес дати згоду на додаткове фінансування для забезпечення планів Пентагону щодо постачання допомоги як Україні, так Ізраїлю. Вашингтон не повинен ставити на паузу надання допомоги жодній із країн. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр армії США Крістін Вормут, пише "Reuters".

Допомагати Україні чи Ізраїлю: у Пентагоні зробили вибір

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

"Для нашої здатності підтримувати як ізраїльтян, так і українців одночасно важливе додаткове фінансування з боку Конгресу, щоб збільшити наші можливості, розширити виробництво, а потім сплатити самі боєприпаси", — заявила Вормут.

Вона також додала, що зараз армія США знаходиться на першому етапі розгляду запитів від влади Ізраїлю щодо надання всього необхідного.

"Але я б сказала, що так само, як ми просуваємося вперед з Україною, ми просуватимемося вперед з підтримкою Ізраїлю", — підкреслила Вормут.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загострення на Близькому Сході, де пішла четверта доба війни між Ізраїлем та ХАМАС, активно обговорюється у ракурсі російсько-української війни. Екс-глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що потрібно використати загострення ситуації в Ізраїлі як приклад для союзників щодо неефективності такої моделі захисту для України. Військовий експерт, учасник російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман запевняє, що бойові дії в Ізраїлі, можливо, ускладнять постачання певного озброєння та боєприпасів в Україну. Польський президент Анджей Дуда не сумнівається, що загострення на Близькому Сході вигідне РФ, оскільки війна між ХАМАС та Ізраїлем відволікає увагу світу від того, що відбувається в Україні. А ось у США припускають, що справа тут не відволікається від України, розглядаючи те, що відбувається на Близькому Сході, виключно як регіональні інтриги певних гравців. Які висновки із ситуації має зробити Україна, як те, що відбувається, позначиться на нашій країні? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини