Головна Новини Світ США Допомога Україні від США не зможе відновитись: чому Байден озвучив невтішний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні від США не зможе відновитись: чому Байден озвучив невтішний прогноз

Джо Байден визнав, що без рішення Конгресу допомога Україні від США не зможе поновитися

12 березня 2024, 07:00 comments2765
Поділіться публікацією:

США не зможуть відновити допомогу Україні, якщо гроші для цього не виділить Конгрес. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у проєкті бюджету США на 2025 фінансовий рік, який представив президент США Джо Байден.

Допомога Україні від США не зможе відновитись: чому Байден озвучив невтішний прогноз

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У бюджеті глава американської держави повторив свій заклик негайно виділити гроші для допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Джо Байден нагадав, що він ще минулого року запросив у Конгресу 92 млрд доларів на потреби національної безпеки, який включав гроші для України. Запит також дозволить зробити значні інвестиції в американську оборонну промислову базу, що допоможе створити та зберегти робочі місця у десятках штатів по всій Америці.

"Якщо Конгрес не ухвалить рішення щодо цього надзвичайного запиту, Сполучені Штати не зможуть продовжувати надавати підтримку Україні для задоволення її потреб на полі бою, оскільки вона щодня захищається від російських атак, надавати вкрай необхідну військову підтримку союзникам та партнерам, здійснювати критично важливі інвестиції в ОПК або підтримувати життєво важливу допомогу та розвиток у деяких із найбільш уразливих районів світу", — наголосив президент.

За його словами, проєкт бюджету на 2025 рік фінансовий рік не може вирішити проблему критично важливої підтримки України, для чого потрібне рішення Конгресу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США минулого тижня відбувся "супервівторок", який остаточно визначив чинного президента-демократа Джо Байдена і його попередника-республіканця Дональда Трампа як основних кандидатів від своїх партій у передвиборних перегонах, що розгортаються. З чим залишається невизначеність – що з виділенням допомоги Україні, яку продовжують гальмувати у Палаті представників. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" внутрішньополітичні події у США та те, що важливо розуміти Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини